Prajitura cu sfecla rosie

de ianculubita in Prajituri, 25 Dec 2016 | 640 vizualizari

 

Buna dimineata dragii mei bucatarasi! Azi in Sfanta zi de Craciun si tuturor cu numele de Cristian, Cristina, va doresc tot binele din lume,  multa sanatate, fericire si prosperitate! Craciun linistit, binecuvantat si LA MULTI ANI!!
Pentru ca nu ma mai regasesc in aceasta frumoasa familie pe care am iubit-o mult,voi posta  pentru ultima data,asa ca pentru sfarsit de an 2016!!
Colindatorii,sper sa fie multumiti de ce le ofer;"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 3oua
  • 1cana cu piure de sfecla rosie(400g)
  • 120ml ulei
  • 2cani faina
  • 1cana zahar
  • 2linguri cacao
  • 1plic praf de copt
  • 1/2lingurita bicarbonat
  • sare
  • 50g ciocolata
  • miez de nuca
  • stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu sfecla rosie:

Piureul de sfecla se obtine din 3 bucati de sfecla de marime medie,aproximativ1kg, spalate, fierte sau coapte,apoi curatate de coaja si pasate cu blenderul.


Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu un praf de sare,zahar,ulei cate putin,dupa ce a rezultat o crema pufoasa si albicioasa, se adauga aromele, piureul rece, iar dupa omogenizare, faina amestecata cu cacao,praf de copt, bicarbonat si cernuta.


La sfarsit se incorporeaza ciocolata, taiata cubulete, miezul de nuca de asemenea taiat si stafidele sau ce alta umplutura doreste fiecare.


Se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor 30-40min iar dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.


Un deliciu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

anca_rm 1

27.12.2016, 09:22

Sarbatori fericite D-na Lubita , foarte buna prajiturica ne-ati adus

diaconta 1

29.12.2016, 20:48

Sfecla da un gust tare bun blatului

kytz 1

30.12.2016, 20:57

Frumoasa si sanatoasa prajitura! Iubesc deserturile cu legume (morcov, dovleac, dovlecel si implicit sfecla rosie)! La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca