Prajitura cu smochine si crema de ciocolata

de diaconta in Dulciuri, 20 Sep 2016 | 3230 vizualizari

 

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta”, adică dacă aş fi nevastă m-aş cam răsfăţa cu aşa ceva în fiecare zi :))) Dar cum nu sunt, vă răsfăţ doar pe voi .
O prăjitură simplă, potrivită pentru o Duminică de leneveală. Asta nu înseamnă că nu mi-aş fi dorit să plec pe coclauri, mai ales că  a fost o zi încântătoare de toamnă.
Dar lucrurile nu se potrivesc întotdeauna.
Deşi pregătisem nişte cornuleţe foarte fragede şi bune,am fost silită să pregătesc un desert cu smochine,dacă tot găsisem  aseară nişte smochine foarte coapte şi gustoase. Rezultatul a fost o prăjitură delicioasă.
Pentru că îmi spusese o colegă despre smântâna Solomonescu, am vrut s-o testez şi eu pentru frişcă şi mi-a plăcut. Are gustul de smântână adevărată.

 

INGREDIENTE

Blat(tava de 20x30 cm):

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Sirop:

  • Zeama de la o lamâie
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa

Crema de ciocolata cu alune:

  • 300 g crema Choco nussa (de la Lidl)
  • 200 g smântâna Solomonescu 30% grasime
  • 150 g mascarpone

Pentru ornat:

  • 300 g smântâna Solomonescu 30% grasime
  • 1 lingura miere de albine
  • 100 g mascarpone
  • 1 plic întaritor frisca (daca este nevoie)

Câteva smochine

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu smochine si crema de ciocolata:

Pentru blat,am separat albusul de galbenusul oualor.

Am mixat albusurile cu un praf de sare, iar când spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul si vanilia.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul,apoi le-am pus peste spuma de albusuri.

Am amestecat usor cu o paleta.

Am încorporat apoi,la fel de usor ,faina amestecata cu praful de copt.

Am pus compozitia într-o tava  în care am pus hârtie de copt.

Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.

Dupa ce s-a copt,l-am lasat sa se raceasca în cuptor.

Pentru sirop am fiert toate ingredientele.L-am lasat sa se raceasca.

Pentru crema de ciocolata,am mixat smântâna,am adaugat crema mascarpone si apoi am amestecat-o cu crema Choco nussa.

Am pus-o la frigider pâna ce am asamblat prajitura.

Când blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe lungime,obtinând astfel doua blaturi cu latime de 10 cm,pe care le-am suprapus.

Am însiropat foarte bine cele doua blaturi,am pus crema de ciocolata si apoi  am pus si pe exterior crema de ciocolata.

Am mixat smântâna,am adaugat o lingura de miere si crema mascarpone.

Eu am adaugat si un plic întaritor pentru frisca.

Am pus frisca deasupra prajiturii si am ornat cu smochine .Unele smochine le-am taiat felii,iar din altele am scobit miezul.

Am lasat la frigider sa se întareasca foarte bine crema,apoi am servit.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smochine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Duet de mere si banane cu crema de ciocolata