Prajitura cu smochine si crema de ciocolata

de diaconta in Dulciuri, 20 Sep 2016 | 612 vizualizari

 

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta”, adică dacă aş fi nevastă m-aş cam răsfăţa cu aşa ceva în fiecare zi :))) Dar cum nu sunt, vă răsfăţ doar pe voi .
O prăjitură simplă, potrivită pentru o Duminică de leneveală. Asta nu înseamnă că nu mi-aş fi dorit să plec pe coclauri, mai ales că  a fost o zi încântătoare de toamnă.
Dar lucrurile nu se potrivesc întotdeauna.
Deşi pregătisem nişte cornuleţe foarte fragede şi bune,am fost silită să pregătesc un desert cu smochine,dacă tot găsisem  aseară nişte smochine foarte coapte şi gustoase. Rezultatul a fost o prăjitură delicioasă.
Pentru că îmi spusese o colegă despre smântâna Solomonescu, am vrut s-o testez şi eu pentru frişcă şi mi-a plăcut. Are gustul de smântână adevărată.

 

INGREDIENTE

Blat(tava de 20x30 cm):

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Sirop:

  • Zeama de la o lamâie
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa

Crema de ciocolata cu alune:

  • 300 g crema Choco nussa (de la Lidl)
  • 200 g smântâna Solomonescu 30% grasime
  • 150 g mascarpone

Pentru ornat:

  • 300 g smântâna Solomonescu 30% grasime
  • 1 lingura miere de albine
  • 100 g mascarpone
  • 1 plic întaritor frisca (daca este nevoie)

Câteva smochine

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu smochine si crema de ciocolata:

Pentru blat,am separat albusul de galbenusul oualor.


Am mixat albusurile cu un praf de sare, iar când spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul si vanilia.


Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul,apoi le-am pus peste spuma de albusuri.


Am amestecat usor cu o paleta.


Am încorporat apoi,la fel de usor ,faina amestecata cu praful de copt.


Am pus compozitia într-o tava în care am pus hârtie de copt.


Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.


Dupa ce s-a copt,l-am lasat sa se raceasca în cuptor.


Pentru sirop am fiert toate ingredientele.L-am lasat sa se raceasca.


Pentru crema de ciocolata,am mixat smântâna,am adaugat crema mascarpone si apoi am amestecat-o cu crema Choco nussa.


Am pus-o la frigider pâna ce am asamblat prajitura.


Când blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe lungime,obtinând astfel doua blaturi cu latime de 10 cm,pe care le-am suprapus.


Am însiropat foarte bine cele doua blaturi,am pus crema de ciocolata si apoi am pus si pe exterior crema de ciocolata.


Am mixat smântâna,am adaugat o lingura de miere si crema mascarpone.


Eu am adaugat si un plic întaritor pentru frisca.


Am pus frisca deasupra prajiturii si am ornat cu smochine .Unele smochine le-am taiat felii,iar din altele am scobit miezul.


Am lasat la frigider sa se întareasca foarte bine crema,apoi am servit.


S-aveţi poftă !!!








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smochine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

diaconta 1

29.09.2016, 23:08

Mihaela

diaconta 1

29.09.2016, 23:08

Daniela,multumesc frumos

diaconta 1

29.09.2016, 23:09

Madi,multumesc soata mea frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ''vis de seara''