Prajitura cu strugurei

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2016 | 744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 14 linguri de zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri de gris
  • 2 pahare de strugurei
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu strugurei:

Separam ouale.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 7 linguri de zahar.


Galbenusurile se mixeaza cu celelalte 7 linguri de zahar, praful de copt, zaharul vanilat si uleiul turnat in fir subtire.


Adaugam pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi incorporam alternativ faina si jumatate din spuma de albusuri.


Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.


Turnam compozitia in tava, presaram grisul in ploaie, sa se repartizeze uniform peste intreaga suprafata a continutului din tava.


Deasupra asezam strugureii, apoi dam tava la cuptor si lasam la copt cca 20 minute.


Scoatem tava din cuptor, repartizam uniform spuma din albusuri ramasa, nivelam, deasupra presaram putin zahar brun si dam din nou tava la cuptor pana se intareste spuma.


Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca complet, apoi o portionam si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu strugurei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

18.07.2016, 20:40

Servesc si eu!

miki_a 1

19.07.2016, 10:13

Ce frumos a crescut pandispanul si ce culoare frumoasa i-a dat strugureii!

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu visine