Prajitura cu urda si merisoare - 250

de MotanLaOale in Prajituri, 16 Sep 2012 | 2330 vizualizari

 

Incet, incet, deee, mai mult hlizeala am ajuns si la reteta 250! este inspirata dupa o reteta a Ancutei. A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 500g urda
  • 100g ciocolata amaruie
  • 150g zahar
  • 100g merisoare
  • 3 oua
  • 30g unt
  • 30g amidon
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda si merisoare - 250:

Se separa ouale.


galbenusurile se bat bine cu zaharul.


Se adauga untul moale si amidonul si se omogenizeaza bine.


Urda se mixeaza separat (la robot) cu zaharul vanilat pana devine o crema.


Se pune urda peste galbenusuri si se omogenizeaza.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun peste amestecul cu urda.


Se omogenizeaza usor cu o spatula de sus in jos.


Se adauga ciocolata taiata bucatele si merisoarele si se amesteca usor cu spatula.


Eu am oprit cateva merisoare pentru pus deasupra.


Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt si se niveleaza.


Se presara merisoarele oprite.


Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30-40 minute pana se rumeneste frumos.


Se lasa sa se raceasca.


Se scoate din tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda si merisoare - 250" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

MotanLaOale 1

19.09.2012, 23:16

mihaelar63 1

22.09.2012, 10:58

faci prajituri cu dedicatie ?

MotanLaOale 1

22.09.2012, 12:18

Daaaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale