Prajitura cu urda si merisoare - 250

de MotanLaOale in Prajituri, 16 Sep 2012 | 3250 vizualizari

 

Incet, incet, deee, mai mult hlizeala am ajuns si la reteta 250! este inspirata dupa o reteta a Ancutei. A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 500g urda
  • 100g ciocolata amaruie
  • 150g zahar
  • 100g merisoare
  • 3 oua
  • 30g unt
  • 30g amidon
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda si merisoare - 250:

Se separa ouale.


galbenusurile se bat bine cu zaharul.


Se adauga untul moale si amidonul si se omogenizeaza bine.


Urda se mixeaza separat (la robot) cu zaharul vanilat pana devine o crema.


Se pune urda peste galbenusuri si se omogenizeaza.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun peste amestecul cu urda.


Se omogenizeaza usor cu o spatula de sus in jos.


Se adauga ciocolata taiata bucatele si merisoarele si se amesteca usor cu spatula.


Eu am oprit cateva merisoare pentru pus deasupra.


Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt si se niveleaza.


Se presara merisoarele oprite.


Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30-40 minute pana se rumeneste frumos.


Se lasa sa se raceasca.


Se scoate din tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda si merisoare - 250" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

MotanLaOale 1

19.09.2012, 23:16

mihaelar63 1

22.09.2012, 10:58

faci prajituri cu dedicatie ?

MotanLaOale 1

22.09.2012, 12:18

Daaaaa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti