Prajitura cu urda si merisoare - 250

de MotanLaOale in Prajituri, 16 Sep 2012 | 2212 vizualizari

 

Incet, incet, deee, mai mult hlizeala am ajuns si la reteta 250! este inspirata dupa o reteta a Ancutei. A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 500g urda
  • 100g ciocolata amaruie
  • 150g zahar
  • 100g merisoare
  • 3 oua
  • 30g unt
  • 30g amidon
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda si merisoare - 250:

Se separa ouale.


galbenusurile se bat bine cu zaharul.


Se adauga untul moale si amidonul si se omogenizeaza bine.


Urda se mixeaza separat (la robot) cu zaharul vanilat pana devine o crema.


Se pune urda peste galbenusuri si se omogenizeaza.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun peste amestecul cu urda.


Se omogenizeaza usor cu o spatula de sus in jos.


Se adauga ciocolata taiata bucatele si merisoarele si se amesteca usor cu spatula.


Eu am oprit cateva merisoare pentru pus deasupra.


Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt si se niveleaza.


Se presara merisoarele oprite.


Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30-40 minute pana se rumeneste frumos.


Se lasa sa se raceasca.


Se scoate din tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda si merisoare - 250" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

MotanLaOale 1

19.09.2012, 23:16

mihaelar63 1

22.09.2012, 10:58

faci prajituri cu dedicatie ?

MotanLaOale 1

22.09.2012, 12:18

Daaaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si frisca