Prajitura cu vanilie si frisca

de daniela_angelica in Prajituri, 24 Iun 2013 | 7143 vizualizari

 

Am vazut mai multe moduri de pregatire pentru aceasta prajitura...a mea este mai simpla dar foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • O esenta de rom

Pentru crema:

  • O budinca vanilie
  • Un pachet unt
  • 5_6 linguri zahar pentr caramel
  • Pentru decor frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu vanilie si frisca:

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Se bat albusurile  cu cele 8 linguri de zahar,se adauga galbenusurile, faina si apoi putina esenta de rom....se da la cuptor...nu stiu sa zic timpul sigur...dar na facem proba clasica ,cea cu scobitoarea.

Pentru crema facem budinca urmand instructiunile de pe ambalaj,dar punem ceva mai putin lapte ca sa nu fie asa moale...cred ca 400 ml sunt destui.Cand este rece se amesteca cu un pachet de unt.

Cand este gata blatul,se scoate si se taie pe jumate. Caramelizam zaharul si il intindem repede pe o jumatate de blat,cand zaharul s-a racit punem crema ,iar deasupra ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mix