Prajitura cu visine

de Brindusa in Prajituri, 6 Iul 2011 | 9574 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura cu visine la cererea sotului meu, pentru ca ii aminteste de copilarie. Coca se aseamana putin cu cea de cozonac si este pufoasa si dulceaga. Contrasteaza placut cu visinele putin acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina 000
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 g zahar
  • un praf mic de sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 300 g visine fara samburi
  • zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Topeste drojdia cu 1 lingura de zahar in 100 ml de lapte caldut

Amesteca faina cu laptele, ouale si drojdia topita. Spre sfarsit pune sarea, 75 g de zahar si vanilia si framanta pana cand se formeaza o coca fina la atingere, moale si buna pentru a fi intinsa. Daca e prea dura, poti sa mai pui putin lapte.

Lasa coca 5-10 minute sa creasca. In acest timp incalzeste cuptorul la 180 C si unge o tava cu putin ulei.

Intinde coca in foaie subtire. Pe una din laturi pune visine si presara zahar

Ruleaza coca peste visine. Pune inca un rand de visine si presara generos cu zahar.

Ruleaza din nou si pune visine- zahar pana la sfarsit. Pune prajitura in tava si presara cu zahar pudra.

Coace 25 de minute, la 180 C. Scoate prajitura pe un gratar metalic si acoper-o cu un prosop de bucatarie, pana cand se raceste.

Prajitura se serveste presarata cu zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

divainbucatarie 1

08.07.2011, 10:21

superba!!!

Bucataras Medi 1

08.07.2011, 11:28

frumoasa...................

lilik 1

09.07.2011, 01:43

arata tare bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clatite americane sarate by Jamie Oliver

de Anett 1

ieri la 14:01

Prajitura ''Prafuri pentru Mos Nae''

ieri la 09:45

Negresa cu cafea si  gem de smochine

pe 04.12 la 17:48

Biscuiti cu portocala

pe 04.12 la 08:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert turta dulce glazurata
  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clatite americane sarate by Jamie Oliver

de Anett 1

ieri la 14:01

Prajitura ''Prafuri pentru Mos Nae''

ieri la 09:45

Negresa cu cafea si  gem de smochine

pe 04.12 la 17:48

Biscuiti cu portocala

pe 04.12 la 08:47

RETETA RECOMANDATA
Linzer cu visine