Prajitura cu capsuni

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 30 Mai 2010 | 3604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri de zahar
  • -5 linguri de faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -400 g capsuni
  • -50/100 g ciocolata alba(puteti renunta)
  • -200 ml frisca
  • -10 g gelatina
  • Decor:
  • -100 g capsuni
  • -150 ml frisca

 

Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Blatul:albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare.Se pun galbenusurile pe rand si se mixeaza putin dupa fiecare.La sfarsit se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o lingura.Aluatul obtinut se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit aprox 15 min(faceti testul cu scobitoarea).Dupa ce s-a racit il taiem pe lung in trei fasii egale.





Crema:300 g capsuni se zdrobesc cu blenderul si sosul rezultat se trece printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.Sosul de capsuni se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si se da in cateva clocote,apoi se adauga ciocolata rupta bucati se se amesteca pana se topeste.Gelatina hidratata in prealabil se dizolva pe bain marie sau la microunde si se pune peste sosul de capsuni si se lasa la racit.Cand este comlet racit se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.100 g capsuni se taie bucati se se adauga cremei.



Asamblare:intr-o tava drepunghiulara se pune prima fasie de blat se insiropeaza(cu un sirop din apa+zahar+vanilie),se pune 1/2 din crema de capsuni,a doua fasie insiropata si crema ramasa si se acopera cu cea de-a treia fasie,Se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (18)

anomisana 1

02.06.2010, 19:48

acum am descoperit acest site, si deja salivez cand vad ce bunatati preparati

mena29 1

03.07.2010, 22:33

adry88 1

07.07.2011, 17:30

arata super bn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!