Prajitura cu capsuni

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 30 Mai 2010 | 3747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri de zahar
  • -5 linguri de faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -400 g capsuni
  • -50/100 g ciocolata alba(puteti renunta)
  • -200 ml frisca
  • -10 g gelatina
  • Decor:
  • -100 g capsuni
  • -150 ml frisca

 

Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Blatul:albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare.Se pun galbenusurile pe rand si se mixeaza putin dupa fiecare.La sfarsit se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o lingura.Aluatul obtinut se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit aprox 15 min(faceti testul cu scobitoarea).Dupa ce s-a racit il taiem pe lung in trei fasii egale.





Crema:300 g capsuni se zdrobesc cu blenderul si sosul rezultat se trece printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.Sosul de capsuni se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si se da in cateva clocote,apoi se adauga ciocolata rupta bucati se se amesteca pana se topeste.Gelatina hidratata in prealabil se dizolva pe bain marie sau la microunde si se pune peste sosul de capsuni si se lasa la racit.Cand este comlet racit se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.100 g capsuni se taie bucati se se adauga cremei.



Asamblare:intr-o tava drepunghiulara se pune prima fasie de blat se insiropeaza(cu un sirop din apa+zahar+vanilie),se pune 1/2 din crema de capsuni,a doua fasie insiropata si crema ramasa si se acopera cu cea de-a treia fasie,Se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anomisana 1

02.06.2010, 19:48

acum am descoperit acest site, si deja salivez cand vad ce bunatati preparati

mena29 1

03.07.2010, 22:33

adry88 1

07.07.2011, 17:30

arata super bn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Eclere