Prajitura cu visine

de Rocsi in Prajituri, 2 Iul 2013 | 12171 vizualizari

 

Astazi va aduc o prajitura cu visine foarte buna. Reteta am vazut-o acum cateva zile la Edith si am stiut sigur ca ne va placea. M-am pus si am pregatit-o. A iesit o pufosenie delicioasa!!! Multumesc mult pentru reteta Edith!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 210 gr faina
  • 300 gr visine fara samburi
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga.

Untul ( de la temperatura camerei) il mixam cu 3-4 linguri de zahar.

Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si mixam pana obtinem o crema.

Adaugam laptele treptat, praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie.

Intr-un bol batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Peste compozitia de galbenusuri punem 150 gr faina si mixam la viteza mica.

Albusurile le punem peste si le incorporam usor, iar la final restul de faina.


Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de chec.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 7 minute, apoi o scoatem si asezam visinele bine scurse.


Bagam iar prajitura in cuptor pentru 35-40 de minute, pana prinde deasupra o culoare aurie.


O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

04.07.2013, 13:00

Multumesc Lilik

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 21:00

Imi place mai ales dimineata la cafea!

Rocsi 1

14.07.2013, 21:22

O poti incerca Daria

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Pufosenie cu visine