Prajitura cu visine

de Rocsi in Prajituri, 2 Iul 2013 | 13043 vizualizari

 

Astazi va aduc o prajitura cu visine foarte buna. Reteta am vazut-o acum cateva zile la Edith si am stiut sigur ca ne va placea. M-am pus si am pregatit-o. A iesit o pufosenie delicioasa!!! Multumesc mult pentru reteta Edith!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 210 gr faina
  • 300 gr visine fara samburi
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga.

Untul ( de la temperatura camerei) il mixam cu 3-4 linguri de zahar.

Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si mixam pana obtinem o crema.

Adaugam laptele treptat, praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie.

Intr-un bol batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Peste compozitia de galbenusuri punem 150 gr faina si mixam la viteza mica.

Albusurile le punem peste si le incorporam usor, iar la final restul de faina.


Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de chec.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 7 minute, apoi o scoatem si asezam visinele bine scurse.


Bagam iar prajitura in cuptor pentru 35-40 de minute, pana prinde deasupra o culoare aurie.


O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

04.07.2013, 13:00

Multumesc Lilik

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 21:00

Imi place mai ales dimineata la cafea!

Rocsi 1

14.07.2013, 21:22

O poti incerca Daria

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo cu visine