Prajitura cu visine

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 1573 vizualizari

 

Va invit cu drag...la o prajitura minunata...de vara, cu visine...sau cu ce va mai doriti voi sa fie: caise, piersici, nectarine, zmeura...e magie pura pentru papilele gustative...va garantez :))))) Se face usor...si e absolut delicioasa! Marca by Ruxy :D :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de visine
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar fin
  • un praf de sare
  • 5 oua
  • 50 ml lapte
  • 70 ml ulei
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie( mica)
  • vanilie( eu pun mai multa)
  • zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

1. Separam ouale in doua boluri de mixer.


2. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul ca la bezea in jur de 5 minute.


3. Galbenusurile le amestecam usor cu uleiul ca la maioneza, adaugam apoi treptat laptele, vanilia, zeama de lamaie si coaja.


4. In compozitia cu galbenusuri adaugam jumatate din cea de albus si amestecam bine.


5. Adaugam treptat faina si omogenizam bine cu un tel, apoi praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie.


6. Incorporam si restul de spuma de albus usor, prin invaluire pana se omogenizeaza totul uniform.


7. Turnam usor compozitia intr-o forma( eu am folosit-o pe cea de tarta) tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura la 180 de grade pana ce trece testul cu scobitoarea.( in jur de 30 sau 35 de minute). Daca puneti fructe mai grele si mai zemoase, coacerea se poate prelungi pana la o ora, deci neaparat testati prajitura.


8. Lasati-o apoi la racit, pudrati-o cu zahar pudra vanilat( eu il prefer pe cel facut in casa) si bucurati-va de ea, e minunata!


 

TIPS-URI

1

Prajitura este dulce asa cum imi plac mie deserturile...daca fructele sunt acrisoare atunci se combina perfect si gusturile se echilibreaza, daca fructele sunt dulci va sugerez sa puneti doar 180 gr de zahar.

2

Atasez o fotografie si in varianta cu nectarine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:56

Panacris 1

28.06.2015, 20:30

RuxyRux 1

03.07.2015, 08:15

Multumesc tuturor, chiar a fost delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si visine