Prajitura cu visine

de Ramonaky in Dulciuri, 26 Iun 2010 | 20483 vizualizari

 

Am "furat" reteta de la Oana,eu de obicei o faceam simpla,fara cacao,dar cand am vazut la ea...am salivat o zi intreaga :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • coniac (nu am avut esenta de rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Spalam visinele,le scoatem samburii si le lasam cu putin zahar sa se indulceasca.

Dam drumul la cuptor.

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra(pus lingura cu lingura).Se adauga apoi si faina,amestecand de jos in sus.

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna incet peste compozitia de galbenusuri,amestecand tot de jos in sus.

Separam jumatate din compozitie si adaugam cele 2 linguri de cacao si coniacul.Se amesteca incet,de jos in sus.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem mai intai compozitia alba,apoi pe cea cu cacao si la sfarsit asezam visinele scurse bine de sirop.

O dam la cuptor,la foc mediu,pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate tava,se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se taie bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

epurasha2bb 1

10.07.2010, 12:27

Ce frumoasa ti-a iesit , superba! trebuie neaparat sa fac si eu, mor de pofta!

choupynette 1

24.06.2011, 10:56

nu inteleg!! praf de copt nu pui sau ai uitat sa scrii? cu ce creste???

ryta 1

24.05.2014, 21:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Inghetata in straturi