Prajitura cu visine

de Ramonaky in Dulciuri, 26 Iun 2010 | 15195 vizualizari

 

Am "furat" reteta de la Oana,eu de obicei o faceam simpla,fara cacao,dar cand am vazut la ea...am salivat o zi intreaga :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • coniac (nu am avut esenta de rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Spalam visinele,le scoatem samburii si le lasam cu putin zahar sa se indulceasca.


Dam drumul la cuptor.


Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra(pus lingura cu lingura).Se adauga apoi si faina,amestecand de jos in sus.


Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna incet peste compozitia de galbenusuri,amestecand tot de jos in sus.


Separam jumatate din compozitie si adaugam cele 2 linguri de cacao si coniacul.Se amesteca incet,de jos in sus.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem mai intai compozitia alba,apoi pe cea cu cacao si la sfarsit asezam visinele scurse bine de sirop.


O dam la cuptor,la foc mediu,pana trece testul cu scobitoarea.


Se scoate tava,se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se taie bucatele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

epurasha2bb 1

10.07.2010, 12:27

Ce frumoasa ti-a iesit , superba! trebuie neaparat sa fac si eu, mor de pofta!

choupynette 1

24.06.2011, 10:56

nu inteleg!! praf de copt nu pui sau ai uitat sa scrii? cu ce creste???

ryta 1

24.05.2014, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec la tava cu visine