Prajitura cu visine

de Ramonaky in Dulciuri, 26 Iun 2010 | 20309 vizualizari

 

Am "furat" reteta de la Oana,eu de obicei o faceam simpla,fara cacao,dar cand am vazut la ea...am salivat o zi intreaga :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • coniac (nu am avut esenta de rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Spalam visinele,le scoatem samburii si le lasam cu putin zahar sa se indulceasca.

Dam drumul la cuptor.

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra(pus lingura cu lingura).Se adauga apoi si faina,amestecand de jos in sus.

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna incet peste compozitia de galbenusuri,amestecand tot de jos in sus.

Separam jumatate din compozitie si adaugam cele 2 linguri de cacao si coniacul.Se amesteca incet,de jos in sus.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem mai intai compozitia alba,apoi pe cea cu cacao si la sfarsit asezam visinele scurse bine de sirop.

O dam la cuptor,la foc mediu,pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate tava,se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se taie bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

epurasha2bb 1

10.07.2010, 12:27

Ce frumoasa ti-a iesit , superba! trebuie neaparat sa fac si eu, mor de pofta!

choupynette 1

24.06.2011, 10:56

nu inteleg!! praf de copt nu pui sau ai uitat sa scrii? cu ce creste???

ryta 1

24.05.2014, 21:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Marlenka