Prajitura cu visine alcoolizate si coniac

de Ina in Prajituri, 14 Iul 2014 | 5932 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, a carei reteta de crema am "furat-o " de pe caietulcuretete.ro. Restul a fost inspiratie de moment.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • visine din visinata ( cca. un pumn de visine, fara samburi )

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte rece
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie
  • 5-6 picaturi esenta vanilie

Pentru asamblare:

  • 100 ml coniac
  • 200 g. glazura pentru prajituri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine alcoolizate si coniac:

Blat :


Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile , faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient.


Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim visinele din visinata pe toata suprafata blatului, apoi coacem totul la foc mediu, pentru cca. 25 minute ( pana ce marginile se desprind usor de hartie, iar blatul se rumeneste frumos.


Transferam blatul in alta tava sau pe un platou, indepartand hartia de copt , si-l lasam sa se raceasca.


Separat, preparam crema :


Intr-un vas suficient de inalt, mixam toate ingredientele impreuna , pana obtinem o crema ferma .


Cand blatul este racit, il stropim pe intreaga suprafata cu cei 100 ml. coniac ( In jurul visinelor blatul va fi deja usor umed ) , apoi intindem crema in strat aproximativ egal cu grosimea blatului ( cca. 2 degete ) . Glazuram intreaga suprafata cu ciocolata topita . ( Eu am folosit glazura din comert, pe care am topit-o la microunde ). Daca doriti sa faceti dvs. glazura , va puteti inspira de aici .


Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore, apoi portionam prajitura si putem servi.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Tava in care am copt blatul are dimensiunile 32/ 25

2

Daca doriti ca blatul sa fie mai insiropat, puteti folosi sirop din zahar ars, stins cu apa si aromatizat cu esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine alcoolizate si coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Lavinia 1

15.07.2014, 21:19

wow

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:30

Exceptionala....ochisori frumosi...am rapit si eu o bucatica la micul dejun

Ina 1

18.07.2014, 21:42

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si visine