Prajitura cu visine in doua culori

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Apr 2014 | 2174 vizualizari

 

N-am introducere,m-am farse,pacaleli sau glume....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar farin
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 1 praf de sare
  • cca 500 g visine congelate
  • 1 ceasca cu zahar
  • Crema
  • 200 g unt
  • 1 plic cu crema de vanilie Dr.Oetker
  • 150 g zahar farin
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • Sirop
  • siropul lasat de visine peste care am pus zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine in doua culori:

Am scos de seara visinele de la congelator,le-am pus intr-o sita si peste ele am pus o ceasca de zahar si le-am lasat pana a doua zi.


Blat:


Galbenusurile le frecam cu zaharul farin,adaugand lingura dupa lingura si mixand bine dupa fiecare lingura de zahar,pana devine o crema spumoasa.Apoi incorporam faina,amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus cu miscari lente.Separat albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zeama de lamaie si apoi se incorporeaza in galbenusuri,amestecand de jos i sus cu miscari lente.Impartim compozitia in doua,intr-o parte mixam compozitia cu cacaoa pana devine un aluat omogen.Tapetam o tava cu hartie de copt,tava cu dimensiuni 20/30 cm,turnam compozitia alba,apoi pe cea cu cacao si cu un bat de frigaruie amestecam cele doua compozitii.Deasupra punem visinile scurse bine.Dam tava la cuptorul preincalzit cca20-25 min,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.


Crema : Se pune praful de crema intr-un castron se adauga zaharul ,cacaoa si laptele si se mixeaza.Separat untul se topeste pe foc si se lasa la racit 15-20 de minute,apoi se incorporeaza in crema.Se lasa la frigider cat se raceste blatul


Dupa ce am portionat blatul,siropam fiecare bucatica cu siropul lasat de visine si ornam cu crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Satisfyyourcravings 1

02.04.2014, 10:53

Ma autoinvit la o portie!

Panacris 1

02.04.2014, 17:28

Lavinia 1

03.04.2014, 08:51

bunaa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, frisca si ciocolata