Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 14 Ian 2017 | 850 vizualizari

 

Este o alta prajitura ce a stat pe masa noastra de sarbatori. Cremoasa, delicioasa si aromata, nu putea fi decat foarte apreciata de noi dar si de cei care ne-au trecut pragul. Sunt modesta de fel, dar acum as vrea sa ma laud, sa va spun ca toate au iesit foarte bune si am primit numai aprecieri. Tare mi s-a umplut sufletul de bucurie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 9 linguri faina
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/2 de borcan de visine fara samburi (borcan de 370 gr)

Pentru crema:

  • 200 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana de tara
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • inimioare pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarpone:

Blatul:

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Punem uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina.

Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma.

Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem visinele in tava.

Turnam usor compozitia de blat, o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si, cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.


Crema:

Intr-o cratita, amestecam sucul proaspat de portocale cu amidonul si lingura de zahar.

Amestecam bine, transferam cratita pe foc.

Dam focul potrivit, amestecam continuu in crema, pana se ingroasa.

Cand este gata, o dam deoparte, o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, le mixam putin.

Adaugam zaharul pudra si mai mixam pana frisca devine spumoasa.

Mascarponele il amestecam cu crema de portocale rece, le mixam putin.

Luam frisca, o punem peste crema de mascarpone si amestecam usor cu o paleta.

La final incorporam coaja rasa de portocala.


Pe un tocator, punem hartie de copt, rasturnam blatul pentru ca visinele sa fie in sus.

Punem crema peste blat, o nivelam, apoi cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita facem cateva dungulite ca model.

Deasupra decoram cu inimioare.


Dam prajitura 4-5 ore la rece, apoi poate fi portionata.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

miki_a 1

17.01.2017, 18:42

Cred ca a fost minunata! Blat pufos, crema din plin, arome de sarbatoare, inimioare.....

kytz 1

18.01.2017, 14:11

Perfecta!

Rocsi 1

20.01.2017, 19:00

Miki, Kytz, va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu spuma de ness si caramel