Prajitura cu visine si frisca

de gugugh in Prajituri, 25 Oct 2010 | 7991 vizualizari

 

este o combinatie reusita , merita incercata chiar si cu visine de la congelator

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 6 oua, 
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  •  30 gr amidon,
  • 2 linguritze praf copt,
  • putina sare,
  • 3 linguri apa fierbinte.
  • Umplutura:
  •  375 ml suc de visine,
  • 160 gr de zahar ( sau dupa gust),
  • 3 linguri pline de amidon,
  • 650 gr visine proaspete( sau din compot sau de la congelator),
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 litru frisca lichida (sau dupa preferinta).
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si frisca:

Blat:


Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat zaharul si se continua mixarea. urmeaza adaugate galbenusurile treptat. Faina se omogenizeaza cu amidonul si praful de copt apoi se trec prin sita. se adauga in compozitia de albusuri si se amesteca cu miscari usoare si de sus in jos cu o spatula de lemn.


Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Se coace in tava dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu putina faina, sau se pune hartie de copt. dupa coacere se lasa la racit si se taie blatul in 3 straturi.



Umplutura:


Se da in fiert sucul de visine cu 100 gr zahar ( sau mai mult dupa preferinta).Amidonul se dizolva in putin suc de visine rece si apoi se pune peste sucul de pe foc. Se da cateva clocote apoi se pun visinele si se maid a cateva clocote ca sa se lege compozitia. Se da la rece.

Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat si restul de zahar .



ASAMBLARE:


foaie de blat, apoi un start de frisca, cu un sprit facem linii cu frisca iar intre linii adaugam umplutura de visine, urmeaza a doua foaie de blat, un strat de frisca , linii cu frisca si umplutura de visine. Terminam cu cea de-a treia foaie de blat. Acoperim tortul cu frisca si decoram dupa preferinta, eu am ras ciocolata.

 

TIPS-URI

1

am pus mai multe visine si a iesit mai delicios,

2

am insiropat blatul cu putin din umplutura de visine, mi.a iesit mai lichida

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Corinuta 1

26.10.2010, 14:56

yamiiii!

maria_claudia 1

26.10.2010, 16:34

Ligia Bxl 1

06.11.2010, 10:45

arata foarte bine Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor