Prajitura cu visine si glazura de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 24 Iul 2014 | 8090 vizualizari

 

Sunt un mare, mare fan al acestor prajituri cu visine. Daca ar fi dupa mine doar deserturi cu visine as manca, dar trebuie sa ma mai gandesc si la ceilalti ;)... Asa ca, va las o bunatate dulce acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 bolisor visine

Pentru glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 80 gr ciocolata cu lapte (puteti pune si amaruie, eu nu aveam)
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si glazura de ciocolata:

Spalam visinele, le curatam de samburi.
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam uleiul, zeama de lamaie, laptele.
La final incorporam coaja rasa de lamaie, praful de copt si faina cernuta.
Ungem o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Punem visinele, iar deasupra turnam compozitia usor.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam prajitura la copt pana devine aurie deasupra, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Glazura:
Intr-o cratita mai groasa punem ciocolata rupta bucatele, cu frisca lichida si o transferam pe foc.
Lasam pe foc pana ciocolata este topita.
O tragem de pe aragaz, lasam sa sa raceasca 2-3 minute, apoi gaurim prajitura cu un bat de frigarui si turnam glazura usor.
O lasam la tempertura camerei sa se raceasca, presaram fulgi de ciocolata alba apoi o dam la frigider.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata