Prajitura cu visine si glazura de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 24 Iul 2014 | 4117 vizualizari

 

Sunt un mare, mare fan al acestor prajituri cu visine. Daca ar fi dupa mine doar deserturi cu visine as manca, dar trebuie sa ma mai gandesc si la ceilalti ;)... Asa ca, va las o bunatate dulce acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 bolisor visine

Pentru glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 80 gr ciocolata cu lapte (puteti pune si amaruie, eu nu aveam)
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si glazura de ciocolata:

Spalam visinele, le curatam de samburi.

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.

Adaugam uleiul, zeama de lamaie, laptele.

La final incorporam coaja rasa de lamaie, praful de copt si faina cernuta.

Ungem o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.

Punem visinele, iar deasupra turnam compozitia usor.


Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam prajitura la copt pana devine aurie deasupra, facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.


Glazura:

Intr-o cratita mai groasa punem ciocolata rupta bucatele, cu frisca lichida si o transferam pe foc.

Lasam pe foc pana ciocolata este topita.

O tragem de pe aragaz, lasam sa sa raceasca 2-3 minute, apoi gaurim prajitura cu un bat de frigarui si turnam glazura usor.

O lasam la tempertura camerei sa se raceasca, presaram fulgi de ciocolata alba apoi o dam la frigider.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

27.07.2014, 19:56

Asa este Lubita

Rocsi 1

27.07.2014, 19:56

Lau

Rocsi 1

27.07.2014, 19:56

Dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca