Prajitura cu zmeura si crema de vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Sep 2014 | 10103 vizualizari

 

Maine am un aniversat in familie,incepe sarbatoarea balantelor,3 la numar,una a mea proprie si personala...dar mai luna viitoare,deci mai asteapta.....Asa ca ''La multi ani,Mihaita'' ai grija la balans.....
Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de vrednicuta de Lavinia,proaspat femeie maritata si la casa ei....multumesc Lavi !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar farin
  • 3 si 1/2 linguri ulei
  • 3 si 1/2 linuri apa
  • 90 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 60 g nuca macinata
  • Crema
  • 7 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 180 g zahar farin
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic vanilie burbon
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml frisca hulala
  • un borcanel mic dulceata de zmeura
  • Glazura
  • 140 g alune de padure prajite
  • 150 g zahar
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si crema de vanilie:

Blat :

Albusurile se bat tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin o bezea tare. Se adauga uleiul si apa si se amesteca usor, la final se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Tapetam o tava (35/25 cm ) cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.

Crema :

Fierbem laptele cu zaharul vanilat si vanilia burbon. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam amidonul si omogenizam, apoi turnam laptele fierbinte, avand grija sa amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Transferam totul intr-o cratita si o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce s-a racit incorporam frisca hulala batuta bine, amestecam usor, pana incorporam toata frisca.

Glazura:

Intr-o craticiora punem zaharul si il caramelizam, sa avem grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce am caramelizat zaharul adaugam alunele prajite, amestecam bine si transferam totul pe un fund uns cu ulei, lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit punem in robot si maruntim bine.

Asamblare:

Peste blatul racit intindem dulceata de zmeura, apoi crema de vanilie, peste crema punem alunele pralinate. Dam prajitura la rece pentru cateva ore si apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu fructe de padure si crema de vanilie