Prajitura cu zmeura si crema de vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Sep 2014 | 3892 vizualizari

 

Maine am un aniversat in familie,incepe sarbatoarea balantelor,3 la numar,una a mea proprie si personala...dar mai luna viitoare,deci mai asteapta.....Asa ca ''La multi ani,Mihaita'' ai grija la balans.....
Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de vrednicuta de Lavinia,proaspat femeie maritata si la casa ei....multumesc Lavi !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar farin
  • 3 si 1/2 linguri ulei
  • 3 si 1/2 linuri apa
  • 90 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 60 g nuca macinata
  • Crema
  • 7 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 180 g zahar farin
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic vanilie burbon
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml frisca hulala
  • un borcanel mic dulceata de zmeura
  • Glazura
  • 140 g alune de padure prajite
  • 150 g zahar
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si crema de vanilie:

Blat :

Albusurile se bat tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin o bezea tare. Se adauga uleiul si apa si se amesteca usor, la final se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Tapetam o tava (35/25 cm ) cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.

Crema :

Fierbem laptele cu zaharul vanilat si vanilia burbon. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam amidonul si omogenizam, apoi turnam laptele fierbinte, avand grija sa amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Transferam totul intr-o cratita si o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce s-a racit incorporam frisca hulala batuta bine, amestecam usor, pana incorporam toata frisca.

Glazura:

Intr-o craticiora punem zaharul si il caramelizam, sa avem grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce am caramelizat zaharul adaugam alunele prajite, amestecam bine si transferam totul pe un fund uns cu ulei, lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit punem in robot si maruntim bine.

Asamblare:

Peste blatul racit intindem dulceata de zmeura, apoi crema de vanilie, peste crema punem alunele pralinate. Dam prajitura la rece pentru cateva ore si apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

25.09.2014, 21:10

MOKUSKA 1

26.09.2014, 20:30

Mai ai o felie?

Rux 1

26.09.2014, 20:45

Superba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!