Prăjitură de căpşuni

de ionix in Prajituri, 20 Apr 2010 | 2181 vizualizari

 

reteta e compusa din mai multe retete... prajitura a fost facuta acum veo 2 luni dar n-am avut timp s-o postez :D asa ca, sa nu-mi cereti ca nu am :p

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 9 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu lapte
  • 9 linguri cu ulei
  • 2-3 pliculete cu zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • O lingurita cu amoniac
  • Faina cat cuprinde
  •  Pentru crema:
  • 700 g capsuni
  • 4 linguri sos de fructe de padure
  • 300 ml frisca lichida
  • O foaie gelatina
  • Zeama de la o lamaie
  • 100 g zahar (aici puteti pune in functie de gusturi)
  • Sirop:
  • 3 linguri sos de fructe de padure si 3 linguri cu apa rece
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură de căpşuni:


Prepararea foilor:


Laptele se amesteca cu zaharl si zaharul vanilat iar apoi batem cu un tel sa se topeasca zaharul.


Adaugam ouale, unul cate unul, si uleiul amesteand bine cu telul.


Punem praful de sare, amoniacul si amestecam bine.


Se adauga faina usor, suficientacat sa facem un aluat normal nelipicios.


Acest aluat se imparte in 3 si coacem, pe rand, fiecare foaie pe fundul tavii.


Dupa ce s-au copt se dau la racit pe un prosop de bumbac.


Prepararea cremei:


Capsunile se spala bine, se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie iar apoi le pasam. Eu le-am lasat un pic mai mari pentru a simti mai bine gustul capsunilor.


Topim foaia de gelatina, conform instructiunilor de pe ambalaj, si amestecam cu fructele pasate. Acest amestec se da la racit pana cand se leaga putin, circa 40 de minute.


Intre timp batem bine frisca lichida.


Dupa ce fructele pasate s-au inchegat, le amestecam in frisca batuta bine si peste adaugam sosul de fructe de padure. Crema se imparte in 3 parti.


Foile le punem intr-o tava, le insiropam si peste punem crema.


Apoi iar foaie, crema, foaie si iar crema.


Se da la rece cel putin 12 ore, e bine sa fie lasa mai mult, si apoi se taie.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură de căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dicarmencitta1957 1

20.04.2010, 19:14

Superba prezentarea.Felicitari si 5 furculite.

gaby_duceag 1

20.04.2010, 19:15

m-am servit din poze

ionix 1

20.04.2010, 20:29

multumesc fetelor... sunteti niste dragute... ah, faceti ca si Gaby, sa va serviti din poze va rog hehe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa alb-negru