Prajitură cu brânză,ciocolată şi aromă de mentă

de diaconta in Prajituri, 28 Ian 2012 | 2792 vizualizari

 

Asta ca sa-mi justific absenta si ca sa va îndulcesc putin durerea pe care v-am pricinuit-o privându-va de prezenta mea pe site.Pe aceasta cale,ţin sa-i multumesc lui Gusti pentru premiul acordat,aceasta tava minunata din silicon(asa am facut si eu cunostinta cu „siliconatele” si tare mi-a placut),apoi vreau sa-i multumesc prietenei mele Gaby_d pentru ca m-a convins sa-mi impartasesc putinele mele cunostinte in materie de „bucatareala”.Apoi vreau sa multumesc mamei mele care m-a initiat in tainele bucatariei,spunându-mi mereu ca o femeie este bine sa stie sa gateasca,astfel i-ar fi mai usor sa ajunga la inima unui barbat (s-a dovedit a fi foarte fals,deci nu faceti ca mine).Nu in ultimul rand vreau sa multumesc bucatarasilor care m-au incurajat,m-au laudat chiar si atunci cand nu prea era ce lauda,dar ei sunt oameni cu suflet mare si apreciaza ca daca nu gatesc prea mult sau prea bine,macar aduc ceva zambete,astfel ei gasesc inspiratie si chef pentru gatit.Sper ca n-am uitat sa multumesc nimanui,asa ca ma apuc sa va povestesc despre prajiturica asta,oricum n-o sa citeasca nimeni romanul foileton.Prajitura am facut-o pe gustul mamei mele deoarece in ultimul timp n-am prea nimerit-o cu „dulcele”.

 

INGREDIENTE

  Asa ca musai veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru blat:

  • 5 oua (adica 4 si unul cu doua galbenusuri,am avut eu)
  • 120 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri griş
  • 100 ml ulei
  • Esenta vanilie
  • Coaja de portocale
  • Un praf de sare
  • 5 gr praf de copt
  • O lingura mac

  Pentru bilutele de branza:

  • 400 gr branza de vaci
  • 100 gr crema mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • Coaja de lamaie
  • Esenta de vanilie
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 lingura miere de albine
  • 30 gr unt
  • 2 linguri sirop concentrat de menta
  • Nuca de cocos (aprox.100 gr)
  • Visine din compot(din cele special pentru prajituri)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitură cu brânză,ciocolată şi aromă de mentă:

Pentru inceput pregatim bilutele de branza.Vor trebui sa stea la frigider pana cand pregatim blatul.



Amestecam branza de vaci cu crema mascarpone,zaharul si aromele.



Ciocolata rupra bucati,o punem intr-un vas impreuna cu untul,mierea si siropul de menta.Lasam pana cand se topeste.



Formam bilute din amestecul de branza,punem o visina in mijloc,apoi le trecem prin ciocolata si prin fulgii de cocos.Le punem la frigider.



Preparam blatul:



Ouale intregi le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand acesta se topeste .Prelingem uleiul pe marginea bolului si mixam pana cand se incorporeaza si acesta.E timpul sa adaugam aromele,apoi cele doua linguri de griş.La final faina amestecata cu praful de copt si macul.



Punem putina compozitie de aluat pe fundul tavii,apoi asezam bilutele de branza.Punem si restul compozitiei.Chiar daca nu le acopera,blatul va creste frumos si bilutele vor ramane doar o surpriza delicioasa in mijlocul blatului.



Mai presaram cateva visine deasupra si punem tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.Este indicat insa sa verificat cu o scobitoare cand este copt.



Pentru minunatia asta nu prea a fost nevoie de decor,am pus doar niste moate de frisca(mi-a ramas de la tort) si niste visine.







Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitură cu brânză,ciocolată şi aromă de mentă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

mena29 1

31.01.2012, 13:36

Minunata prajitura ta pentru mama. Imi place mult introducerea ...siii pentru prajitura

diaconta 1

31.01.2012, 14:18

Mena tare buna a fost

MonaMimi 1

02.02.2012, 11:51

ce deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu capsuni