Prajitura de iaurt cu fructe

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 7 Oct 2011 | 10007 vizualizari

 

O prajitura racoroasa potrivita in orice moment,,,, o combinatie intre checul de fructe si budinca de iaurt!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 3 oua,
  • un praf de sare,
  • 2 cesti de zahar,
  • 4 cesti de faina,
  • 1  ceasca cu ulei,
  • esente de vanilie, 
  • 1  ceasca cu lapte,
  • 1 pliculet cu praf de copt,
  • optional 1 lingura de cacao,
  • fructe: 4-5  prune, 3 nectarine si struguri negri,
  • dulceata de afine sau de visine
  • Pentru crema de iaurt avem nevoie de:
  • 1 kg iaurt,
  • esente de vanilie sau rom,
  • zahar vanilat,
  • 2 pliculete cu gelatina,
  • fructe sau dulceata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de iaurt cu fructe:

Modul  de pregatire a blatului il gasiti aiciChec cu fructe  sau AICI

Pentru crema de  iaurt procedam in felul urmator:

Intr-un vas, amestecam iaurtul cu zaharul si esentele. Intre timp pregatim gelatina pe care o vom adauga in crema de iaurt avand grija sa omogenizam compozitia. Insiropam blatul - desi nu este obligatoriu -  peste care vom pune  compozitia de iaurt cu fructe si dulceata.

Se lasa la rece cateva ore. Cand servim prajiturica, o taiem felii si ornam cu dulceata!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

putem felia blatul pentru mai multe straturi

2

fructele variaza in functie de anotimp si preferinte, desi, strugurii si visinele confera un gust divin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de iaurt cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Agar agar cu fructe de padure