Prajitura de Iaurt cu Mascarpone (...300! ..)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 21 Oct 2013 | 2759 vizualizari

 

Cred ca v-am obisnuit deja cu acest gen de dulce! Va aduc astazi, pentru reteta mea cu numarul 300 (wow!) o prajiturica buna buna! Dupa o pauza de mai bine de un an de zile, nu am crezut ca voi ajunge pana aici! Va multumesc ca ma suportati :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg iaurt (cu un procent cat mai ridicat de grasime)
  • 150-200 g smantana (peste 20 % grasime)
  • un borcanas cu dulceata de coacaze
  • o cutie de Mascarpone Delaco
  • 50 g zahar vanilat (natural)
  • 100 g biscuiti pentru blat
  • o cana cu zahar pudra
  • esente dupa gust
  • 2 plicuri cu gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de Iaurt cu Mascarpone (...300! ..):

Incepem prin hidratarea gelatinei, timp in care amestecam iaurtul cu smantana, cu mascarpone si cu zaharul, atat cel pudra, cat si cel vanilat. Adaugam esentele, punem si gelatina (topita pe baie de apa) si omogenizam totul.


Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi), asezam biscuitii sfaramati peste care adaugam compozitia de iaurt. O parte din dulceata o incorporam usor in crema, iar restul il pastram pentru servire. Dam vasul la rece pentru cel putin 6 ore.


Se serveste cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Piscoturile pot inlocui Biscuitii cu succes!

2

Nu este necesar sa insiropati biscuitii/piscoturile.

3

Pentru ca zaharul sa se topeasca mai repede, folositi zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Iaurt cu Mascarpone (...300! ..)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Dya Daniela Andrei 1

22.10.2013, 17:29

Multumesc Claudia!

bianca92 1

24.10.2013, 11:45

Cred ca ti se topeste in gura

Dya Daniela Andrei 1

24.10.2013, 12:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu crema mascarpone