Prajitura de Iaurt cu Mascarpone (...300! ..)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 21 Oct 2013 | 6249 vizualizari

 

Cred ca v-am obisnuit deja cu acest gen de dulce! Va aduc astazi, pentru reteta mea cu numarul 300 (wow!) o prajiturica buna buna! Dupa o pauza de mai bine de un an de zile, nu am crezut ca voi ajunge pana aici! Va multumesc ca ma suportati :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg iaurt (cu un procent cat mai ridicat de grasime)
  • 150-200 g smantana (peste 20 % grasime)
  • un borcanas cu dulceata de coacaze
  • o cutie de Mascarpone Delaco
  • 50 g zahar vanilat (natural)
  • 100 g biscuiti pentru blat
  • o cana cu zahar pudra
  • esente dupa gust
  • 2 plicuri cu gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de Iaurt cu Mascarpone (...300! ..):

Incepem prin hidratarea gelatinei, timp in care amestecam iaurtul cu smantana, cu mascarpone si cu zaharul, atat cel pudra, cat si cel vanilat.   Adaugam esentele, punem si gelatina (topita pe baie de apa) si omogenizam totul.

Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi), asezam biscuitii sfaramati peste care adaugam compozitia de iaurt. O parte din dulceata o incorporam usor in crema, iar restul il pastram pentru servire. Dam vasul  la rece pentru cel putin 6 ore.

Se serveste cu pofta!

TIPS-URI

1

Piscoturile pot inlocui Biscuitii cu succes!

2

Nu este necesar sa insiropati biscuitii/piscoturile.

3

Pentru ca zaharul sa se topeasca mai repede, folositi zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Iaurt cu Mascarpone (...300! ..)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu crema mascarpone