Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie

de ionix in Prajituri, 1 Dec 2011 | 5877 vizualizari

 

Imi cer scuze pentru lipsa diacriticelor, am o mica problema cu laptopul. Sper sa va placa prajiturica mea, chiar daca nu se ridica la rang de bucatas senzational. Va pup!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 400 g iaurt
  • 300 g zahar
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • 300 ml ulei
  • circa 800 g faina
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • visine din doua borcane de compot
  • Pentru crema de vanilie
  • 1 l lapte
  • 10 linguri cu faina
  • 10 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt la temperatura camerei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie:

Preparare crema:



Incepem cu crema pentru ca-i ia mai mult timp sa se raceasca.



Faina se amesteca cu 300 de ml din lapte, se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Restul de lapte se amesteca cu zaharul si se pune pe foc. Se lasa pana cand fierbe laptele iar zaharul este topit. Se ia putin vasul cu lapte de pe foc si se adauga amestecul din faina si lapte, amestecand intruna cu un tel. Se pune din nou pe foc mic si se amesteca cu un tel pana cand se ingroasa, avand grija sa nu facem cocoloase.Cand aceasta compozitie are consistenta ca a unei smantani mai goase o luati de pe foc si o dati la racit. Peste unt si esenta de vanilie punem compozitia racita, putin cate putin, si incorporam bine. Crema se da din nou la racit.


Preparare blaturi:


Eu am folosit robotul de bucatarie pentru a incorpora ouale si iaurtul.


Ouale se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand zaharul se topeste. Peste oua turnam iaurtul si incorporam. Adaugam treptat si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt. Se pune faine in ploaie si se incorporeaza bine, aluatul trebuie sa aibe consistenta aluatului ca pentru chec (merge si usor mai gros).


Incingem cuptorul.


Primul blat: Pe o tava punem hartie de copt si asezam jumatate din compozitie. Dam tava la cuptor, la foc iute timp de 2-3 minute si apoi la foc mediu pana cand se coace. Se face testul cu scobitoarea pentru a testa daca aluatul este facut sau nu. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si apoi se scoate de pe hartia de copt.


Cel de-al doilea blat: Cat timp se coace primul blat, scoatem samburii de la visine si le lasam putin la scurs. Pe o tava in care am pus hartie de copt, turnam restul de compozitie si punem visinele peste. Coacem ca si primul blat.


Cand toate sunt racite si crema este gata ne apucam de asamblat in tava in care am copt blaturile. Primul blat-crema de vanilie-cel de-al doilea blat. Se lasa la rece peste noapte iar a doua zi se serveste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ionix 1

01.12.2011, 17:58

@Roxănica. Mulțumesc frumos! Te pup!

Ionutza 1

01.12.2011, 19:46

Ce bine arata iam iam

MotanLaOale 1

01.12.2011, 21:43

buna buna
Cam de mult nu ai mai fost pe aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca