Prajitura de post

de Geanina87 in Mancaruri de post, 20 Mar 2012 | 9479 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 cana bors
  • 1 pliculet amoniu
  • faina cat cuprinde
Crema:
  • 2 cani apa
  • 10 lg zahar
  • gris
  • 1 pachet margarina
  • coaja de lamaie
  • zeama de lamaie
  • dulceata sau gem (de care aveti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

Din ulei, bors, zahar, amoniu si faina se framanta un aluat din care se fac 4 foi ce se coc pe dosul tavii.

Se fierbe apa cu 5 linguri de zahar,iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul (in ploaie) si se amesteca in asa fel incat compozitia sa se ingroase ca la budinca.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Intre timp se freaca margarina cu celelalte 5 linguri de zahar si se adauga peste grisul racit. Se amesteca si se pune coaja de lamaie impreuna cu zeama dupa gust.

Peste prima foaie se pune jumatate din crema de gris, foaie,dulceata sau gem,iar foaie,cealalta jumatate de gris si peste ultima foaie am pus nuca de cocos,insa cred ca se poate face si o glazura.

Se taie a doua zi pentru a avea timp sa se inmoaie foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Geanina87 1

30.05.2012, 20:20

Ma bucur si sunt nerabdatoare sa aflu cum ti-a iesit

Teo 1

24.11.2012, 23:48

cat gris?

Geanina87 1

25.11.2012, 00:20

Nu am cantarit,dar iti dai seama ca trebuie sa te opresti cand compozitia se ingroasa.

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu pere si budinca de vanilie

de oanapl 7

ieri la 17:39

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

pe 15.10 la 22:17

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la tava cu cartofi