Prajitura de post

de Ina in Prajituri, 4 Dec 2013 | 20322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi mari
  • 2 mere
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. ulei
  • 150 ml. suc din compot
  • 450 g. faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri cu miez de nuca macinata

Pentru decor :

  • 400 g frisca vegetala
  • 50 g miez de nuca maruntita
  • 200 g ciocolata menaj
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

Curatam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul si uleiul se mixeaza bine, dupa care adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici ).


Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si mixam totul pentru omogenizare.


Amestecam praful de copt cu faina si cacaoa, adaugandu-le apoi, impreuna cu restul ingredientelor, la compozitia cu mere si morcovi.


Impartim aluatul in doua si-l coacem doua blaturi , in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Cand se desprinde usor de marginea tavii, vom sti ca blatul este copt.


Pana se racesc blaturile, vom mixa frisca vegetala.


Asamblare:


Insiropam primul blat cu sirop de zahar caramelizat in care incorporam o fiola cu esenta de rom ( sau cu sirop din compot ). Intindem peste blat o parte din frisca peste care presaram nuca macinata si acoperim cu cel de-al doilea blat pe care, de asemenea, il insiropam .


Topim 200 g ciocolata menaj peste care turnam 50 ml frisca vegetala, apoi o turnam fierbinte peste blat, astfel incat toata prajitura sa fie glazurata .


Portionam prajitura imaginar ( sau crestam doar glazura ) si facem cu duiul flori din frisca, astfel incat fiecare portie sa aiba cate o floricica.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Larisel 1

05.12.2013, 17:09

Cat de buna e!

marcelika 1

05.12.2013, 21:10

cu siguranta o fac duminica !

Ina 1

06.12.2013, 22:52

Astept impresii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem