Prajitura de post cu mere

de ionix in Mancaruri de post, 31 Oct 2009 | 14653 vizualizari

 

reteta o am de multi ani de zile de la matusica mea.... e o prajiturica foarte buna chiar daca-i mai saraca in ingrediente...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:  
  • 13 linguri cu ulei
  • 13 linguri cu apa minerala
  • 11 linguri zahar
  • O lingura praf de copt
  • vanilie
  • Un praf de sare
  • Faina cat cuprinde
  Pentru umplutura  
  • Circa 1kg mere
  • O cana cu zahar (poti pune si mai mult daca merele sunt acre)
  • 2-3 linguri cu ulei
  • Scortisoara si nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:


Merele se curate, se dau pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se pune apoi merele iar peste mere zaharul. Se dau la racit. Cand s-au racit se adauga scortisoara dupa gust.


Intre timp, pana se racesc merele, se face aluatul.


Se amesteca bine toate ingredientele, in ordinea in care sunt scrise, avand grija ca atunci cand adaugam faina s-o punem treptat , pentru a nu face cocoloase. ¼ din aluat se pune in folie alimentara de plastic si se da la congelator. Restul aluatului se intinde intr-o tava in care a fost pusa foaie de copt. Peste foaia intinsa se pun merele, care sunt racite, si nucile pisate in bucati mai mari. Aluatul care a stat in congelator pana s-a intarit se rade deasupra , pe razatoarea mare.


Se da la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mic pana cand bucatile de coca de deasupra se rumenesc un pic.


Este buna mai ales in zilele de post.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

sandytza 1

01.11.2009, 13:51

trebuie sa fie tare buna ca arata bine.

ionix 1

01.11.2009, 16:50

sa stii ca este foarte buna... pe cat e de simpla pe atat de buna

Michelle 1

25.11.2009, 08:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere