Prajitura de toamna

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Oct 2016 | 3030 vizualizari

 

Asa mi-a venit sa o denumesc....ca tot e toamna, e cu nuca......

 

INGREDIENTE

  • Foi cu nuca 1 buc
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri faina
  • 1/2 de pliculet praf de copt
  • 50 g unt topit
  • Foaie alba 2 buc
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri faina
  • 50 g unt topit
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Sirop pentru foaia cu nuca
  • 1 pliculet capuccino clasic
  • Umplutura
  • gem de caise cu o consistenta mai lichida
  • nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de toamna:

Foaia cu nuca: Am folosit o tava cu dimensiunile de 26/35 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu zaharul, apoi am adaugam untul topit, mixand repede. Adaugam nuca macinata, faina, cacaoa si praful de copt si omogenizam, la final incorporam albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii.


Foi albe: Albusurile cu praful de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. galbenusurile le amestecam si apoi adaugam untul topit si racit putin, amestecam repede. Adaugam peste albusuri galbenusurile, omogenizam apoi adaugam faina si praful de copt. Impartim compozitia in doua si coacem doua foi, folosim aceiasi tava. Dupa ce s -au copt foile le lasam sa se raceasca bine.


Sirop : Amestecam plicul cu capuccino cu apa calda .


Asamblare: Asezam o foaie alba, intindem gem de caise apoi presaram nuca macinata, punem faoia cu nuca - foaie ce am intepat-o pe toata suprafata ei cu un bat de frigaruie, apoi insiropam cu capuccino, intindem gem si nuca macinata si punem deasupra foaia alba. Apasam usor sa se prinda foile intre ele, apoi portionam cu ajutorul unui cutit ascutit bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

11.10.2016, 11:01

ce bunatate ai facut ,

RuxyRux 1

11.10.2016, 23:10

O splendoare..gem, nuca mmmmm vreauuuu!

Valclaudia 1

03.11.2016, 17:12

ce bunaciune! Cred ca a fost grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema caramel