Prajitura de toamna

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Oct 2016 | 4556 vizualizari

 

Asa mi-a venit sa o denumesc....ca tot e toamna, e cu nuca......

 

INGREDIENTE

  • Foi cu nuca 1 buc
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri faina
  • 1/2 de pliculet praf de copt
  • 50 g unt topit
  • Foaie alba 2 buc
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri faina
  • 50 g unt topit
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Sirop pentru foaia cu nuca
  • 1 pliculet capuccino clasic
  • Umplutura
  • gem de caise cu o consistenta mai lichida
  • nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de toamna:

Foaia cu nuca: Am folosit o tava cu dimensiunile de 26/35 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu zaharul, apoi am adaugam untul topit, mixand repede. Adaugam nuca macinata, faina, cacaoa si praful de copt si omogenizam, la final incorporam albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii.


Foi albe: Albusurile cu praful de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. galbenusurile le amestecam si apoi adaugam untul topit si racit putin, amestecam repede. Adaugam peste albusuri galbenusurile, omogenizam apoi adaugam faina si praful de copt. Impartim compozitia in doua si coacem doua foi, folosim aceiasi tava. Dupa ce s -au copt foile le lasam sa se raceasca bine.


Sirop : Amestecam plicul cu capuccino cu apa calda .


Asamblare: Asezam o foaie alba, intindem gem de caise apoi presaram nuca macinata, punem faoia cu nuca - foaie ce am intepat-o pe toata suprafata ei cu un bat de frigaruie, apoi insiropam cu capuccino, intindem gem si nuca macinata si punem deasupra foaia alba. Apasam usor sa se prinda foile intre ele, apoi portionam cu ajutorul unui cutit ascutit bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

11.10.2016, 11:01

ce bunatate ai facut ,

RuxyRux 1

11.10.2016, 23:10

O splendoare..gem, nuca mmmmm vreauuuu!

Valclaudia 1

03.11.2016, 17:12

ce bunaciune! Cred ca a fost grozava!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cataif cu nuca

ieri la 21:37

 Supa de ardei umpluti si smantana

pe 11.06 la 23:44

Tabouleh a la Panacris

pe 11.06 la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

pe 11.06 la 17:05

Nuci umplute cu crema de ciocolata

de oanapl 7

pe 11.06 la 16:26

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert waffle cu capsuni
  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cataif cu nuca

ieri la 21:37

 Supa de ardei umpluti si smantana

pe 11.06 la 23:44

Tabouleh a la Panacris

pe 11.06 la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

pe 11.06 la 17:05

Nuci umplute cu crema de ciocolata

de oanapl 7

pe 11.06 la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci caramelizate