Prajitura Delia

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 11403 vizualizari

 

Nici nu am de ce sa nu o numesc asa pentru ca defineste perfect amintirile mele din generala legate de profesoara mea de meditatii de matematica: un miros ispititor de cafea plutea in aer in casa ei, iar sunetul sorbitului din ceasca de ceai imi facea o poftaaa incredibila sa gust si eu :) Cea mai buna profesoara de matematica din toate punctele de vedere. Iti multumesc pentru tot, Delia.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr zahar
  • 6 lg rase faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg cafea praf
  • 200 gr zahar
  • 1 cana (de ceai) nuca macinata
  • Crema de cafea:
  • 3 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 350 gr unt
  • 1 cana nuci prajite si taiate
  • 1 c cafea lichida
  • 1 lg zatz
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata
  • 4-6 lg frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delia:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25cm x 35cm cu hartie de copt.


Blat:


Batem albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pe viteza mare pana ajungem la consistenta de bezea. Apoi punem galbenusurile, pe rand. La final inglobam amestecul de faina, praf de copt, cafea si nuca macinata amestecand de sus in jos cu o lingura mare. Punem in tava de copt si tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.


Crema de cafea:


Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi punem totul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce zaharul se topeste de tot. Nu lasam prea mult, altfel crema isi pierde consistenta fina. Luam de pe foc, turnam cafeaua si zatzul si omogenizam. Lasam la racit, apoi incorporam in untul/margarina cremoasa. La final adaugam nucile taiate.


Dupa ce blatul s-a racit, turnam crema peste si nivelam.


Glazura:


Pe baie de aburi, incalzim frisca, apoi adaugam ciocolata maruntita si lasam sa se topeasca. Dupa ce s-a omogenizat, luam si lasam la racit putin, apoi turnam cu grija peste crema. Lasam la racit.

 

TIPS-URI

1

La crema, avand in vedere ca exista si cafea lichida, mai bine folosim margarina daca ne e teama sa nu se taie crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Anamaria7 1

16.11.2011, 22:12

Ruxiii, cum sa nu primesti si tuu? :* da, e Cristianu' de Sibiu, aziz

deyutzky 1

21.12.2012, 21:29

ela 1

09.02.2013, 17:31

la blat 140gr si 200gr zahar???

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si fructe