Prajitura Delia

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 10438 vizualizari

 

Nici nu am de ce sa nu o numesc asa pentru ca defineste perfect amintirile mele din generala legate de profesoara mea de meditatii de matematica: un miros ispititor de cafea plutea in aer in casa ei, iar sunetul sorbitului din ceasca de ceai imi facea o poftaaa incredibila sa gust si eu :) Cea mai buna profesoara de matematica din toate punctele de vedere. Iti multumesc pentru tot, Delia.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr zahar
  • 6 lg rase faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg cafea praf
  • 200 gr zahar
  • 1 cana (de ceai) nuca macinata
  • Crema de cafea:
  • 3 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 350 gr unt
  • 1 cana nuci prajite si taiate
  • 1 c cafea lichida
  • 1 lg zatz
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata
  • 4-6 lg frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delia:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25cm x 35cm cu hartie de copt.


Blat:


Batem albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pe viteza mare pana ajungem la consistenta de bezea. Apoi punem galbenusurile, pe rand. La final inglobam amestecul de faina, praf de copt, cafea si nuca macinata amestecand de sus in jos cu o lingura mare. Punem in tava de copt si tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.


Crema de cafea:


Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi punem totul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce zaharul se topeste de tot. Nu lasam prea mult, altfel crema isi pierde consistenta fina. Luam de pe foc, turnam cafeaua si zatzul si omogenizam. Lasam la racit, apoi incorporam in untul/margarina cremoasa. La final adaugam nucile taiate.


Dupa ce blatul s-a racit, turnam crema peste si nivelam.


Glazura:


Pe baie de aburi, incalzim frisca, apoi adaugam ciocolata maruntita si lasam sa se topeasca. Dupa ce s-a omogenizat, luam si lasam la racit putin, apoi turnam cu grija peste crema. Lasam la racit.

 

TIPS-URI

1

La crema, avand in vedere ca exista si cafea lichida, mai bine folosim margarina daca ne e teama sa nu se taie crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (26)

Anamaria7 1

16.11.2011, 22:12

Ruxiii, cum sa nu primesti si tuu? :* da, e Cristianu' de Sibiu, aziz

deyutzky 1

21.12.2012, 21:29

ela 1

09.02.2013, 17:31

la blat 140gr si 200gr zahar???

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!