Prajitura delicioasa

de lacrimioara in Prajituri, 1 Mai 2011 | 5944 vizualizari

 

aceasta prajitura am luat-o de aici de pe bucataras, de la julie si multumesc

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 linguri de zahar,
  • 5 oua,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 5 linguri ulei,
  • esenta vanilie.
  • Crema1:
  • 1 plic budinca vanilie,
  • 500 ml lapte,
  • 100 gr ciocolata alba.
  • Crema 2:
  • 300 gr zmeura(capsuni),
  • 3-4 linguri zahar,
  • 100 ml apa,
  • 3 folii de gelatina.
  • Crema 3:
  • 300 ml frica,
  • 3 linguri zahar,
  • vanilie.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa:

Blat:


Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si vanilia se da la copt intr-o tava de 35/25 am folosit eu dar daca e mai mica cred ca e mai bine ca iese blatul mai gros si eu din reteta care m-am inspirat nu avea masura tavi si am folosit de care am avut, dam la 180 grade aproximativ 25 minute.


Crema1:


Facem budinca dupa instructiuni luam de pe foc si adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste dam la racit.


Crema2:


Punem apa la fiert cu zaharul dupa care lasam sa dea cateva clocote si adaugam capsunile sau zmeura lasam sa mai dea un clocot, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Crema 3:


Batem frisca cu zaharul si esenta de vanilie.


Asamblare:


blat prima crema,apoi a doua crema si la final a treia adica frisca batuta deasupra ornam dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

aziz 1

03.05.2011, 08:31

lia maria 1

03.05.2011, 15:13

adry88 1

14.05.2011, 17:40

chiar k e delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba