Prajitura delicioasa de Ardeal

de ralu_ca in Prajituri, 8 Dec 2013 | 9107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 12 linguri faina
  • 8 linguri apa fierbinte
  • 1 plic praf copt
  • Crema vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 1 pachet margarina rama
  • Alte ingrediente:
  • 300 g rahat
  • 250 g nuca prajita si taiata grosier
  • 300 g ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa de Ardeal:

Blatul: Galbenusurile impreuna cu zaharul si apa fierbinte se amesteca cu mixerul pana devine spuma. Albusurile batute spuma cu un parf de sare. Amestecam cu grija albusurile batute spuma cu compozitia de galbenusuri . In cele 12 linguri de faina adaugam praful de copt si apoi cernem peste compozitia de mai sus, amestecand usor pana se incorporeaza faina. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana ce se coace, se face testul cu scobitoarea. Blatul dpa ce il scoatem din cuptor, il rasturnam pe un prosop curat si il lasam sa se raceasca, apoi se taie in doua.


Crema vanilie: Intr-o cratita punem 6 linguri faina, 200 g zahar si treptat 500 ml lapte rece. Amestecam a.i. sa nu se formeze cocoloase si dam la fiert pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca , apoi adaugam rama, zaharul vanilat si amestecam pana devine omogena.


Asamblare: Blatul il tyaiem in doua si jumatate din crema asezam peste blat. Deasupra cremei punem bucatele de rahat taiate bastonase si presaram nuca. Apoi celalalt strat de crema, iar deasupra jumatatea a 2a de blat. Ciocolata se topeste cu putin lapte, putin unt si cand aceasta este fluida se glazeaza prajitura.


Se lasa la rece cateva ore.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa de Ardeal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

cosemy_85 1

13.12.2013, 20:22

la blat cat zahar se pune?nu scrie

ralu_ca 1

13.12.2013, 21:10

10 linguri de zahar...am uitat sa scriu ....

babi5 1

15.12.2013, 14:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie