Prajitura delicioasa de Ardeal

de ralu_ca in Prajituri, 8 Dec 2013 | 8275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 12 linguri faina
  • 8 linguri apa fierbinte
  • 1 plic praf copt
  • Crema vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 1 pachet margarina rama
  • Alte ingrediente:
  • 300 g rahat
  • 250 g nuca prajita si taiata grosier
  • 300 g ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa de Ardeal:

Blatul: Galbenusurile impreuna cu zaharul si apa fierbinte se amesteca cu mixerul pana devine spuma. Albusurile batute spuma cu un parf de sare. Amestecam cu grija albusurile batute spuma cu compozitia de galbenusuri . In cele 12 linguri de faina adaugam praful de copt si apoi cernem peste compozitia de mai sus, amestecand usor pana se incorporeaza faina. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana ce se coace, se face testul cu scobitoarea. Blatul dpa ce il scoatem din cuptor, il rasturnam pe un prosop curat si il lasam sa se raceasca, apoi se taie in doua.

Crema vanilie: Intr-o cratita punem 6 linguri faina, 200 g zahar si treptat 500 ml lapte rece. Amestecam a.i. sa nu se formeze cocoloase si dam la  fiert pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca , apoi adaugam rama, zaharul vanilat si amestecam pana devine omogena.

Asamblare: Blatul il tyaiem in doua si jumatate din crema asezam peste blat. Deasupra cremei punem bucatele de rahat taiate bastonase si presaram nuca. Apoi celalalt strat de crema, iar deasupra jumatatea a 2a de blat. Ciocolata se topeste cu putin lapte, putin unt si cand aceasta este fluida se glazeaza prajitura.

Se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa de Ardeal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura delicioasa de Ardeal-0
Prajitura delicioasa de Ardeal-1
Prajitura delicioasa de Ardeal-2
Prajitura delicioasa de Ardeal-3
Prajitura delicioasa de Ardeal-4
Prajitura delicioasa de Ardeal-5
Prajitura delicioasa de Ardeal-6
Prajitura delicioasa de Ardeal-7
Prajitura delicioasa de Ardeal-8
Prajitura delicioasa de Ardeal-9
Prajitura delicioasa de Ardeal-10
Prajitura delicioasa de Ardeal-11
Prajitura delicioasa de Ardeal-12
Prajitura delicioasa de Ardeal-13

COMENTARII (15)

cosemy_85

cosemy_85 1

13.12.2013, 20:22

la blat cat zahar se pune?nu scrie

ralu_ca

ralu_ca 1

13.12.2013, 21:10

10 linguri de zahar...am uitat sa scriu ....

babi5

babi5 1

15.12.2013, 14:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03