Prajitura desteapta cu ciocolata

de marianascarlat in Prajituri, 6 Apr 2013 | 3307 vizualizari

 

Indiferent cum ii zice: prajitura desteapta sau prajitura inteligenta, adevarul e ca e o prajitura foarte buna. Si daca mai e si cu ciocolata e o adevarata minune!
Am facut-o de mai multe ori inspirata de rettele lui Miha sau Anastasia. Sigur ca ele sunt experte, eu doar o amatoare!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de zahar
  • 3-4 linguri de lapte
  • 30 g unt
  • Pentru ornat:
  • Visine din compot
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Pregatim mai intai ciocolata pe care o topim intr-o craticioara cu untul. Amestecam pana se topeste, apoi luam de pe foc si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.


Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul impreuna cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita impreuna cu untul, racita, esenta de vanilie si faina. Adaugam laptele cate putin, iar la sfarsit incorporam albusurile batute spuma, usor cu ajutorul unui tel.



Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) bine uns cu unt si tapetat cu faina. Se da vasul la cuptorul incins, la foc mic, timp de aproximativ 1 ora, pana se separa blaturile si apar mici crapaturi la suprafata blatului.


Se lasa la racit in tava, chiar in cuptorul aragazului cu usa deschisa.Dupa ce s-a racit se pune la frigider pentru cateva ore, dar cel mai bine este sa stea pana a doua zi.


A doua zi am topit ciocolata cu laptele, zaharul si untul Pentru ca vasul pe care l-am folosit are capac, a doua zi am rasturnat prajitura pe capac. Apoi am glazurat-o cu ciocolata topita, si am ornat-o cu visine din compot( pe cele din dulceata, sau cele de la congelator, le-am terminat de mult) si doua-trei linguri de frisca.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti sa o glazurati, e foarte buna si presarata cu zahar pudra!

2

Scuzati pozele! Telefonul n-a vrut sa le faca mai bune, dar asta nu dauneaza gustului prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

deyutzky 1

06.04.2013, 20:58

buna!!!

Rocsi 1

06.04.2013, 21:46

Buna prajiturica!

marianascarlat 1

07.04.2013, 01:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Desteapta