Prajitura din albusuri cu nuca

de ionela2682 in Prajituri, 8 Ian 2012 | 14056 vizualizari

 

Pentru ca s-au adunat in congelator multe albusuri am zis sa pun in aplicare aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 /2 cana nuci tocate fin
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt si 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema
  • 100 ml smantana grasa
  • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu nuca:

Peste albusurile batute spuma tare cu putina sare adaugam zaharul , zaharul vanilat si esenta de vanilie ,mixam pana se transforma intr-o bezea fina


-incorporam uleiul,praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu zeama de lamaie in aluatul de mai sus ,dar si faina sinucile fin tocate (eu le am bagat cateva secunde la robot )


-omogenizam bine ,turnam aluatul in tava cu hartie de copt


-coacem pana se rumeneste frumos


-lasam sa se raceasca


-in smantana usor incalzita se topeste ciocolata dupa care se mixeaza bine


-se intinde uniform peste blatul racit complet ,deasupra pudram cu cacao.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

clau 1

30.01.2013, 14:49

Mai exzact cite albusuri

ionela2682 1

30.01.2013, 15:09

Depinde de marimea lor,.Eu nu le/am numarat pentru ca le aveam congelate deja!

simonamaria 1

31.01.2013, 15:11

ce fel se smantana ati folosit?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cereale si fulgi de ovaz