Prajitura din albusuri cu nuca

de ionela2682 in Prajituri, 8 Ian 2012 | 18121 vizualizari

 

Pentru ca s-au adunat in congelator multe albusuri am zis sa pun in aplicare aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 /2 cana nuci tocate fin
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt si 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema
  • 100 ml smantana grasa
  • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu nuca:

Peste albusurile batute spuma tare cu putina sare adaugam zaharul , zaharul vanilat si esenta de vanilie ,mixam pana se transforma intr-o bezea fina

-incorporam uleiul,praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu zeama de lamaie in aluatul de mai sus ,dar si  faina sinucile fin tocate (eu le am bagat cateva secunde la robot )

-omogenizam bine ,turnam aluatul in tava cu hartie de copt

-coacem pana se rumeneste frumos

-lasam sa se raceasca

-in smantana usor incalzita se topeste ciocolata dupa care se mixeaza bine

-se intinde uniform peste blatul racit complet ,deasupra pudram cu cacao.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

clau 1

30.01.2013, 14:49

Mai exzact cite albusuri

ionela2682 1

30.01.2013, 15:09

Depinde de marimea lor,.Eu nu le/am numarat pentru ca le aveam congelate deja!

simonamaria 1

31.01.2013, 15:11

ce fel se smantana ati folosit?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu ciocolata