Prajitura din albusuri cu nuca

de MotanLaOale in Prajituri, 15 Feb 2012 | 14896 vizualizari

 

Este o prajitura combinata din doua retete ale Ionelei 2682. A iesit foarte buna, dar cu termen de garantie scurt, vorba lui Gaby.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana nuci macinate fin
  • 4 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • stafide
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic glazura (Dr. Oetker )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate pana se topeste zaharul.


Se toarna uleiul si se incorporeaza.


Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt usor cu o lingura.


Se separa compozitia in doua castroane, 1/3 de o parte si 2/3 in alta parte.


In compozitia mai multa se incorporeaza nuca iar in cea mai putina cacaoa si se omogenizeaza amandoua.


Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt, se toarna conpozitia cu nuca.


Se niveleaza si se imprastie stafide pe toata suprafata.


Se intinde si compozitia cu cacao si se niveleaza.


Se introduce in cuptorul preincalzit 25-30 minute.


Se face testul scobitorii pentru a vedea daca este gata.


Se scoate din tava si se lasa la racit.


Cand este rece se taie si se orneaza sau se orneaza si se taie cum preferati.


Glazura se prepara ca pe plic si se pune pe prajitura (eu am fost dezamagit de ea).


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

lucy2002 1

24.08.2013, 08:26

Ce bine arata !

Xandrinne 1

24.08.2013, 09:33

Yummy!!

MotanLaOale 1

24.08.2013, 09:53

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ingerilor - Angels Cake