Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa

de diana_k in Prajituri, 16 Apr 2012 | 31791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de:
  • 2 foi mari de napolitane
  • pentru stratul de biscuiti:
  • 300g biscuiti,
  • 250g zahar,
  • esenta de rom,
  • pentru stratul de ciocolata:
  • 5 linguri de apa,
  • 200g zahar,
  • 200g unt,
  • 350g lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa:

Se pune zaharul la caramelizat, se stinge cu 1 cana si jumatate de apa. Biscuitii se macina si se adauga peste siropul de zahar racorit, se pune si esenta de rom. Se ung doua foi de napolitana cu aceasta compozitie.

Zaharul si apa se pun pe foc sa fiarba 5 minute, se adauga untul. Laptele praf se cerne si se pune peste siropul de zahar. se amesteca repede pentru a nu se forma cocoloase. Se unge cu crema obtinuta una din foaia de napolitana...cu atentie pentru a nu deranja stratul de biscuiti. se lucreaza foarte repede. Cealalta foaie se pune deasupra cu parte cu crema de biscuiti in jos.

Se da la rece si se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane