Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa

de diana_k in Prajituri, 16 Apr 2012 | 19572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de:
  • 2 foi mari de napolitane
  • pentru stratul de biscuiti:
  • 300g biscuiti,
  • 250g zahar,
  • esenta de rom,
  • pentru stratul de ciocolata:
  • 5 linguri de apa,
  • 200g zahar,
  • 200g unt,
  • 350g lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa:

Se pune zaharul la caramelizat, se stinge cu 1 cana si jumatate de apa. Biscuitii se macina si se adauga peste siropul de zahar racorit, se pune si esenta de rom. Se ung doua foi de napolitana cu aceasta compozitie.


Zaharul si apa se pun pe foc sa fiarba 5 minute, se adauga untul. Laptele praf se cerne si se pune peste siropul de zahar. se amesteca repede pentru a nu se forma cocoloase. Se unge cu crema obtinuta una din foaia de napolitana...cu atentie pentru a nu deranja stratul de biscuiti. se lucreaza foarte repede. Cealalta foaie se pune deasupra cu parte cu crema de biscuiti in jos.


Se da la rece si se taie a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

deyutzky 1

18.04.2012, 00:29

like likee

babi5 1

23.12.2013, 15:22

Camelya 1

06.06.2017, 17:02

Mmm, foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana