Prajitura din albusuri cu zmeura

de mirela0911 in Prajituri, 10 Iul 2016 | 463 vizualizari

 

O idee buna pentru a folosi albusurile adunate prin congelator!

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg apa
  • 5 lg ulei
  • 20 lg rase cu faina
  • 3 lg nesquik
  • 1 cana cu zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu zmeura:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si uleiul.

Se amesteca usor. Faina se toarna in 2-3 reprize amestecand usor dupa fiecare pana se incorporeaza in spuma.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna 2/3 din compozitie in tava. Se niveleaza iar deasupra se aseaza zmeura curatata. In compozitia ramasa se pune nesquick-ul, se omogenizeaza apoi se toarna peste zmeura.

Se acopera peste tot, apoi cu ajutorul unei furculite se fac cateva rotocoale in prajitura.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute (sa treaca testul scobitorii).

Se scoate prajitura si se lasa sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

stefy_a 1

11.07.2016, 19:55

ador zmeura, deci un desert cu ea e nemaipomenit de bun pentru mine!

Zamfira 1

19.07.2016, 08:48

ancutsa 1

19.07.2016, 19:12

Pufoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caise