Prăjitură din foi cu miere şi nucă

de adriana65 in Prajituri, 5 Iun 2012 | 52198 vizualizari

 

Este o prăjitură cunoscută, foarte veche, care se prepară mai ales de sărbători. De fapt, este binecunoscuta Prăjitura Medovik, dar cu nucă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea foilor :
  • 1 ou
  • 150 g zahăr
  • 50 g unt sau 1 lingură untură
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • 3/4 linguriţă bicarbonat
  • 400 g făină
  • 50 g nucă măcinată
  • Pentru cremă :
  • 700 g smântână de 25% grăsime
  • 120 g nucă măcinată
  • 250 g zahăr tos
  • glazură icing preparată din
  • 200 g zahăr pudră
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură apă rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură din foi cu miere şi nucă:

Pentru prepararea foilor, într-un castron se amestecă oul, zahărul, mierea, untul, bicarbonatul şi laptele. Se pune castronul pe bain-marie şi se amestecă până ce compoziţia se îngroaşă ca o smântână. Peste amestecul cald turnăm făina şi la urmă nuca. Omogenizăm apoi luăm aluatul din castron, îl punem pe blatul de lucru, uns  cu ulei şi frământăm cu mâna până rezultă un aluat consistent. Îl împărţim în patru părţi. Din fiecare parte se întinde câte o foaie  ( 30 x 23 cm) care se coace pe dosul tăvii tapetate bine cu unt (untură) şi făină. Pentru fiecare foaie nu este necesar mai mult de 5 minute pentru a se coace.

Pentru cremă se amestecă uşor smântâna cu zahărul până la topirea completă a acestuia şi îngroşarea smântânii, apoi se adaugă nuca măcinată. Crema se împarte în trei castronaşe.

Pentru asamblarea prăjiturii, am căptuşit cu folie alimentară tava pe care am copt foile. Am pus o foaie şi am acoperit-o cu o parte de smântână. Am continuat cu celelalte foi şi crema.

La final se prepară glazura Icing. Într-un bol se pun zahărul pudră şi zeama de lămîie. Se amestecă continuu, adăugând treptat şi apa, în final obţinând o compoziţie cremoasă. Se toarnă peste prăjitură şi se presară nucă coaptă şi zdrobită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură din foi cu miere şi nucă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si fructe