Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

de Sidy in Prajituri, 28 Aug 2010 | 11573 vizualizari

 

Nu demult Nadina 73 a facut ceva asemanator si mi-a adus aminte de aceasta reteta care noua ne place mult si pe caldurile astea nu mai trebuie sa pornesti cuptorul....
Asa ca m-am apucat de lucru si va arat ce a iesit...
Trebuia sa las prajitura la rece pina a doua zi dar toti ai casei ma intrebau ca inca nu e gata ? Asa ca am taiat-o mai repede decat trebuia.

 

INGREDIENTE

Pentru crema 1:

  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 250 g unt
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru crema 2:

  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foi de napolitane cu doua creme:

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit.

Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza.

Crema 2 se face astfel: se bat albusurile bine, se adauga zaharul si se amesteca bine pe baia de aburi( oala de lapte)pina se obtine o bezea pe care o amestecam cu nuca. Lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.

Montarea prajiturii se face astfel:

punem pe o tava prima foaie de napolitana, intindem apoi 1/2 din prima crema, punem a doua foaie de napolitane, urmeaza 1/2 din crema 2, a treia foaie de napolitane, utmatoarea crema de vanilie, a patra foaie de napolitane , crema ramasa cu nuca si deasupra se pune ultima foaie.

Acoperim foile de napolitana cu un prosop pe care punem o alta tava pe care se aseaza o cratita cu apa.

Lasam prajitura cu greutatea pe ea , pina a doua zi, la frigider ,cand o putem taia.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi de napolitane cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Sidy 1

29.08.2010, 08:56

Dau la toata lumea cu cea mai mare placere, ca este de unde....

diana_k 1

29.08.2010, 13:24

foartre bune napolitanele...sic remele suna tare tentant

Corinuta 1

29.08.2010, 14:02

pap si eu de la tine, ca demult n-am mai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca