Prajitura din iaurt

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Feb 2011 | 7168 vizualizari

 

O prajitura gustoasa, usor de pregatit si care nu ne ocupa foarte mult timp!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de iaurt,
  • 24 linguri de zahar,
  • 500 g biscuiti vanilati,
  • compot de fructe pentru insiroparea biscuitilor
  • zahar vanilat, esente,
  • 3 plicuri de gelatina,
  • dulceata cu fructe intregi sau fructe in stare naturala (caise, prune, piersici, capsuni, visine), in functie de sezon si de preferinte!
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din iaurt:

Intr-un vas, amestecam bine iaurtul cu zahar (inclusiv zaharul vanilat si esentele).


Apoi, pregatim gelatina in felul urmator: punem praful din cele trei plicuri intr-o cana cu apa de aproximativ 250-300 ml si o lasam 10 minute sa se inmoaie; cand a capatat consistenta o punem in baie de apa (nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile) si amestecam bine pana se topeste!


Cand s-a racit gelatina o adaugam in iaurt si amestecam bine. Tot acum putem incorpora dulceata (fara a amesteca prea mult, doar atat cat sa fie cuprinsa) sau fructele taiate in bucati mai mari.


Insiropam bine biscuitii si asezam un rand intr-o tava intinsa de aragaz (sau in tava de cozonac, insa in acest caz vom avea nevoie de doua tavi). Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rand de biscuiti (foarte bine insiropati), apoi compozitia de iaurt si in final acoperim cu biscuiti.


Se lasa la rece cel putin 2 ore


Cand servim prajiturica, o taiem felii si ornam cu dulceata!


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

Dulceata de visine confera un gust divin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 22:11

DIANA B 1

29.08.2011, 12:16

Dya draga , cata dulceataaaaaaaaa ???

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2011, 07:37

Onesta, daca te referi la cantitate, eu am folosit un borcanel de 400 gr. Motivul pentru care nu am specificat acest fapt este ca ramane lalatitudinea fiecaruia cat si cum ii place Pup cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu trufe de ciocolata