Prajitura din iaurt

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Feb 2011 | 7503 vizualizari

 

O prajitura gustoasa, usor de pregatit si care nu ne ocupa foarte mult timp!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de iaurt,
  • 24 linguri de zahar,
  • 500 g biscuiti vanilati,
  • compot de fructe pentru insiroparea biscuitilor
  • zahar vanilat, esente,
  • 3 plicuri de gelatina,
  • dulceata cu fructe intregi sau fructe in stare naturala (caise, prune, piersici, capsuni, visine), in functie de sezon si de preferinte!
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din iaurt:

Intr-un vas, amestecam bine iaurtul cu zahar (inclusiv zaharul vanilat si esentele).


Apoi, pregatim gelatina in felul urmator: punem praful din cele trei plicuri intr-o cana cu apa de aproximativ 250-300 ml si o lasam 10 minute sa se inmoaie; cand a capatat consistenta o punem in baie de apa (nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile) si amestecam bine pana se topeste!


Cand s-a racit gelatina o adaugam in iaurt si amestecam bine. Tot acum putem incorpora dulceata (fara a amesteca prea mult, doar atat cat sa fie cuprinsa) sau fructele taiate in bucati mai mari.


Insiropam bine biscuitii si asezam un rand intr-o tava intinsa de aragaz (sau in tava de cozonac, insa in acest caz vom avea nevoie de doua tavi). Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rand de biscuiti (foarte bine insiropati), apoi compozitia de iaurt si in final acoperim cu biscuiti.


Se lasa la rece cel putin 2 ore


Cand servim prajiturica, o taiem felii si ornam cu dulceata!


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

Dulceata de visine confera un gust divin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 22:11

DIANA B 1

29.08.2011, 12:16

Dya draga , cata dulceataaaaaaaaa ???

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2011, 07:37

Onesta, daca te referi la cantitate, eu am folosit un borcanel de 400 gr. Motivul pentru care nu am specificat acest fapt este ca ramane lalatitudinea fiecaruia cat si cum ii place Pup cu drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos alb, din smântână și cașcaval

de RODIMUR 5

ieri la 21:58

Ficăței înăbușiți, cu ceapă și roșii

de RODIMUR 5

ieri la 20:52

Tort rustic de vară cu fructe de pădure

de Ancutsa 5

ieri la 17:05

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si ciocolata