Prăjitură diplomat cu vişine

de diaconta in Prajituri, 5 Aug 2014 | 8419 vizualizari

 

Cam altfel mi-am închipuit eu desertul acesta.A fost foarte gustos dar parcă aş fi vrut să fie puţin altfel.Dacă ar fi să o refac ,aş folosi mai puţină gelatină şi aş însiropa şi blatul,nu doar pişcoturile.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (tava de 35x35 cm)
  • 5 oua
  • 180 de g faina
  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri ulei
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Coaja de portocala
  • 30 g gelatina (20 g ar fi totusi suficient)
  • 500 ml frisca lichida
  • Aproximativ 500 gvisine + zahar
  • Câteva pişcoturi, 10 bucati am pus eu
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata alba
  • Cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură diplomat cu vişine:

Pentru început am pregatit blatul.

Am pus hârtie de copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat apa fierbinte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Peste spuma de galbenusuri am pus faina amestecata cu praful de copt, uleiul si albusurile. Am amestecat usor cu un tel.

Am pus compozitia în tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Am lasat blatul sa se raceasca, apoi am indreptat marginile si l-am taiat în doua pe lungime (sau latime, e acelasi lucru).

Visinele le-am pus cu zahar pâna s-au înmuiat si au lasat suficient sirop. Siropul l-am folosit pentru a însiropa piscoturile.

Frisca am mixat-o si am pus-o la frigider. Gelatina am pus-o la hidratat cu putina apa rece.

Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu un tel, apoi am taiat gelatina cubulete si am pus-o peste oua. Am pus vasul pe baie de aburi pâna ce gelatina s-a topit, amestecând tot timpul. La final am adaugat vanilia si coaja de portocale. Am lasat sa se raceasca, apoi am mixat amestecul. L-am pus câteva minute la frigider, nu prea mult altfel se va întari prea mult.

Am scos de la frigider si am amestecat cu frisca batuta.

Pentru asamblare am pus o foaie de blat, jumatate din crema, visinele scurse de sirop, piscoturile însiropate cu sirop de visine, restul de crema, visine si a doua foaie de blat. Am topit ciocolata pe baie de aburi si am pus-o deasupra.

Pentru decor am folosit câteva cirese date prin ciocolata.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură diplomat cu vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rahela Velicu 1

20.06.2017, 22:50

Arata super!

MelaniaDavid 1

07.03.2019, 13:27

si faina,mai punem in blat,cata ?

diaconta 1

07.03.2019, 23:31

Melania David,imi cer scuze :"> punem si faina,cum nu.
180 de grame de faina,va corecta Bucatarasul.
Multumesc de atentionare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat