Prajitura trio glazurata

de Valclaudia in Prajituri, 13 Apr 2014 | 6837 vizualizari

 

la multi ani celor ce poarta nume de floare...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura (cu varf) pudra de roscove
  • 150 gr. nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Decor:
  • 150 gr. ciocolata alba topita in 7-8 linguri frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 3-4 linguri frisca lichida
  • stelute galbene din zahar (bombonele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura trio glazurata:

Separam albusurile de galbenusuri.


Intai batem albusurile spuma cu praful de sare si 4 linguri de zahar.


Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, praful de copt si pudra turmeric pana isi dubleaza volumul.


Adaugam pe rand apa minerala, apoi incorporam cu grija sa nu se lase albusurile cate 2-3 linguri spuma de albusuri, una de faina (si tot asa pana la incorporarea intregii cantitati).


Amestecul obtinut se imparte in 3 vase. Peste una din parti adaugam esenta de vanilie, peste alta parte adaugam nuca macinata iar in cea de-a treia parte adaugam esenta de rom si pudra de karob (roscove).


Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitiile in ordinea preferata.


Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura moderata (175 grade) si coacem blatul pana trece testul scobitorii.


Scoatem tava, lasam blatul la racit (eu l-am lasat vreo trei ore), apoi portionam prajiturelele dupa formele si dimensiunile dorite.


Asezam bucatile de blat pe un platou.


Topim in doua craticioare separate ciocolata alba si cea neagra in cantitatile aferente de frisca lichida, apoi decoram cu glazura in doua culori prajiturelele peste care presaram la final o ploaie de stelute galbene :x


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura trio glazurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (14)

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:49

exclenta si pufoasa

Lia_ 1

13.04.2014, 16:44

ce frumoase si astea. bravo fetelor, este parada astazi de florii

mirela0911 1

13.04.2014, 18:17

Ce frumoasa e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S