Prajitura dobos

de lacrimioara in Prajituri, 16 Ian 2011 | 88799 vizualizari

 

este o reteta veche de prajitura dar foarte gustoasa mie imi aminteste tot timpu de copilarie

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri  faina,
  • esenta vanilie,
  • un praf sare,
  • 1 praf de copt.

Pentru crema:

  • 250 gr unt
  • 2 -3 linguri lapte fierbinte,
  • 200 gr ciocolata cu lapte,
  • 150 gr zahar,
  • 5 galbenusuri,
  • esenta rom.

Pentru glazura:

  • 200 gr zahar,
  • 50 gr unt,
  • 2 linguri zeama de lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dobos:

Pregatire blat:galbenusurile se freaca cu zaharu bine pana iese ca o crema,albusurile se bat spuma,cu sarea dupa care se amesteca cu galbenusurile,adaugam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula de lemn ca sa nu se lase.Foile se coc pe fundul tavii, acum fiecare ce forma doreste; eu am copt pe fundul  unei tavi patrate mi-au iesit cam 5 foi si am pus cam 2 polonice de aluat la o foaie

se coc foarte repede trebuie sa le supravegheati sa nu se arda

cand se rumenesc sant gata

pana se facea una eu pregateam pe hartie de copt alta.

Dupa ce am copt foile le lasam deoparte si ne ocupam de crema.

Untul se bate spuma cu 2 -3  linguri de lapte fierbinte;,frecam galbenusurile cu zaharul, punem ciocolata care prealabil am topit-o  la abur si am racit-o putin peste galbenusuri ,punem si untul frecat,  o esenta de rom si amestecam bine pana obtinem o crema buna super gustoasa cu care o sa umplem foile

deasupra nu punem crema, lasam asa ca sa punem glazura care o pregatim asa: punem zaharul la topit, dupa ce s-a caramelizat bine adaugam untul amestecand incontinuu

punem si zeama de lamaie si o luam de pe foc, o punem peste prajitura si o lasam la racit.

Se taie cu un cutit care il punem in apa fierbinte inainte de a taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dobos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

Reteta de arpacas cu legume, de post

de Ksenya 5

pe 09.03 la 15:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu capsuni si malai