Prajitura dobos

de lacrimioara in Prajituri, 16 Ian 2011 | 78351 vizualizari

 

este o reteta veche de prajitura dar foarte gustoasa mie imi aminteste tot timpu de copilarie

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri  faina,
  • esenta vanilie,
  • un praf sare,
  • 1 praf de copt.

Pentru crema:

  • 250 gr unt
  • 2 -3 linguri lapte fierbinte,
  • 200 gr ciocolata cu lapte,
  • 150 gr zahar,
  • 5 galbenusuri,
  • esenta rom.

Pentru glazura:

  • 200 gr zahar,
  • 50 gr unt,
  • 2 linguri zeama de lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dobos:

Pregatire blat:galbenusurile se freaca cu zaharu bine pana iese ca o crema,albusurile se bat spuma,cu sarea dupa care se amesteca cu galbenusurile,adaugam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula de lemn ca sa nu se lase.Foile se coc pe fundul tavii, acum fiecare ce forma doreste; eu am copt pe fundul unei tavi patrate mi-au iesit cam 5 foi si am pus cam 2 polonice de aluat la o foaie


se coc foarte repede trebuie sa le supravegheati sa nu se arda


cand se rumenesc sant gata


pana se facea una eu pregateam pe hartie de copt alta.


Dupa ce am copt foile le lasam deoparte si ne ocupam de crema.


Untul se bate spuma cu 2 -3 linguri de lapte fierbinte;,frecam galbenusurile cu zaharul, punem ciocolata care prealabil am topit-o la abur si am racit-o putin peste galbenusuri ,punem si untul frecat, o esenta de rom si amestecam bine pana obtinem o crema buna super gustoasa cu care o sa umplem foile


deasupra nu punem crema, lasam asa ca sa punem glazura care o pregatim asa: punem zaharul la topit, dupa ce s-a caramelizat bine adaugam untul amestecand incontinuu


punem si zeama de lamaie si o luam de pe foc, o punem peste prajitura si o lasam la racit.


Se taie cu un cutit care il punem in apa fierbinte inainte de a taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

iri_iri 1

12.03.2013, 16:11

direct la favorite

ralu_ca 1

18.10.2013, 20:35

Rahela Velicu 1

26.12.2017, 22:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Negresa à ma façon