Prajitura Dobos

de DIANA B in Prajituri, 16 Iul 2011 | 18201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi Dobos
  • Crema :
  • 8 galbenusuri sau 4 oua intregi
  • 200 g faina
  • 400 g zahar,sau 20 lg fructoza
  • 1 plic zahar van
  • 300 g ciocolata menaj
  • esenta rom
  • 400 g unt 85% grasime
  • 600 ml lapte dulce
  • 2-3 lg cacao neagra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dobos:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Faina se amesteca separat cu cacaoa. Se pune laptele peste faina si se amesteca bine inainte de a-l pune pe foc, ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca incontinu sa nu se prinda crema de vas.


Ciocolata se rupe bucati sau se da prin razatoare. Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la omogenizare. Cand s-a racit complet, adaugam untul si esenta de rom .


Asamblare: o foaie ,crema, o foaie, crema...... pana la a 5-a foaie.... apoi pudrati cu cacao sau faceti o glazura de ciocolata.


Se da la rece cateva ore , dupa care se portioneaza si se serveste (eu am lasat-o-n frigider pana a doua zi )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

DIANA B 1

19.07.2011, 09:57

@mimmi , ms mult de incurajare

OanaBd 1

26.03.2014, 17:22

o sa fac si eu aceasta prajiturica arata atat de bineee

DIANA B 1

27.03.2014, 09:21

Oana , iti multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Amandine