Prajitura Dobos

de Maria68 in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 11967 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina sau unt
  • 1 ou
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 pahar lapte

Crema:

  • 3 budinci de ciocolata
  • 750 ml lapte
  • 6-8 linguri zahar
  • 200 g Finetti
  • 200g unt

Decor:

  • 1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dobos:

Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate  o foaie si se coc pe dosul tavii.
 
Crema se pregateste astfel:
Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).

Cu aceasta compozitie  umplem  foile.
Foaia de deasupra o decoram cu Glazura  cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Dobos-0
Prajitura Dobos-1
Prajitura Dobos-2

COMENTARII (27)

cornelia16_2002

cornelia16_2002 1

10.12.2012, 17:32

super prajitura, care ramane peste ani favorita mea. anul acesta o voi face si eu de sarbatori, sper sa-mi iasa

Maria68

Maria68 1

10.12.2012, 18:20

Multumesc: Rocsi; Simona; Ina; Ionela; Mirela; Cornelia

diana_k

diana_k 1

11.12.2012, 08:40

ciocolatoasa prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!