Prajitura duo chocolat cu zmeura

de RuxyRux in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 720 vizualizari

 

Bunatate, bunatate, bunatate! Pufoasa si umeda in interior, o combinatie dulce acrisoara aromata cu glazura de ciocolata din belsug, va prezint un deliciu de prajitura!

 

INGREDIENTE

  • 230 gr. faina
  • 130 gr.unt gras( 82%)
  • 6 oua
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 1 cana de zmeura congelata

Glazura de ciocolata:

  • 300 gr. ciocolata neagra cu zmeura( 72% cacao)
  • 50 gr. unt
  • 1/2 pahar de frisca lichida
  • fulgi de ciocolata alba
  • zmeura congelata( sau proaspata)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo chocolat cu zmeura:

Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza.


Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare apoi 5 minute cu zaharul, se pune vanilia si coaja de lamaie, se adauga amestecul de ciocolata alba si spoi faina si praful de copt.


Tava de copt se tapeteaza clasic cu unt si faina, se pune compozitia si deasupra zmeura congelata pe care este mai bine sa o faramitati inainte.


Prajitura se coace timp de 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Intre timp se prepara glazura, untul se pune la foc, in el se topeste ciocolata si la final se pune si frisca.


Se amesteca bine si se toarna calda peste prajitura scoasa din cuptor.


Cand se raceste se pun deasupra fulgi de ciocolata alba si se decoreaza cu zmeura.


Puteti pune prajitura o ora la rece, insa nu o lasati mai mult.


Eu am pastrat-o la temperatura camerei.


Deliciu total!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo chocolat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

07.11.2016, 19:55

Multumesc mult Anca!

Bya Ralu 1

09.11.2016, 19:49

bun

RuxyRux 1

13.11.2016, 12:09

Multumesc Gurita frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Gogosele din aluat pripit