Prajitura duo cu gem de prune

de Rocsi in Prajituri, 16 Mar 2012 | 14630 vizualizari

 

Este o prajitura de post,dar mai buna ca una care are oua ,lapte si altele..Cat ai clipi dispare din tava,asa delicioasa este.Multumesc lui Sidy si Dana pentru inspiratie.Pup fetelor!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • jumatate cana de ulei
  • 1 cana si 3 sferturi cu faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 1 borcan 350 gr gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo cu gem de prune:

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste. Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine. Apoi punem faina in ploaie si invartim continuu,iar la urma praful de copt si coaja rasa de lamaie. Impartim compozitia in doua. Una o lasam alba,iar in alta punem cacaua.


Tapetam o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia alba si dam tava in cuptorul incins cam 10 minute,pana prajitura este putin inchegata la suprafata. O scoatem din cuptor si o ungem cu gemul de prune. Deasupra punem compozitia de cacao si dam iar la cuptor.


O lasam in cuptor cam 40 de minute,pana este bine coapta(facem testul cu scobitoarea). Cand este gata o scoatem,o lasam sa se raceasca si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

ionela2682 1

23.03.2012, 19:30

E u acum vad prajiturica asta superba!!

Rocsi 1

23.03.2012, 19:43

Ionela!

babi5 1

31.08.2013, 10:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Greta Garbo"