Prajitura "Felii de trandafir"

de La Ancuta in Prajituri, 4 Iul 2011 | 10711 vizualizari

 

Nu ma intrebati de ce se numeste asa, pentru ca nu va pot rapsunde. Reteta o am de la o colega si nu am vrut sa-i schimb numele. Nu are nicio legatura cu trandafirii, dar e foarte buna si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 450 g faina
  • 200 gunt
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de copt
  • + 2 lingurite cacao (pentru foaia maro)
  • Crema:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura:
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 1/2 borcan de marmelada acrisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Felii de trandafir":

Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.


Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.

In una din parti adaugam cacaoa si framantam pana se omogenizeaza.


Pregatim crema:


Batem spuma albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.


Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava (25/35 cm) unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de marmelada acrisoara.


Intindem apoi foaia cu cacao si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.


Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.


Pentru glazura amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra.


Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte. Trebuie intinsa repede, pentru ca se intareste.


Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Felii de trandafir"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

ionela2682 1

06.07.2011, 20:59

adry88 1

06.07.2011, 21:31

buna rau

Valclaudia 1

30.11.2012, 22:15

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine II