Prajitura "Felii de trandafir"

de La Ancuta in Prajituri, 4 Iul 2011 | 11199 vizualizari

 

Nu ma intrebati de ce se numeste asa, pentru ca nu va pot rapsunde. Reteta o am de la o colega si nu am vrut sa-i schimb numele. Nu are nicio legatura cu trandafirii, dar e foarte buna si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 450 g faina
  • 200 gunt
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de copt
  • + 2 lingurite cacao (pentru foaia maro)
  • Crema:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura:
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 1/2 borcan de marmelada acrisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Felii de trandafir":

Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.


Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.

In una din parti adaugam cacaoa si framantam pana se omogenizeaza.


Pregatim crema:


Batem spuma albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.


Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava (25/35 cm) unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de marmelada acrisoara.


Intindem apoi foaia cu cacao si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.


Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.


Pentru glazura amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra.


Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte. Trebuie intinsa repede, pentru ca se intareste.


Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Felii de trandafir"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

ionela2682 1

06.07.2011, 20:59

adry88 1

06.07.2011, 21:31

buna rau

Valclaudia 1

30.11.2012, 22:15

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Regina prajiturilor