Prajitura "Felii de trandafir"

de La Ancuta in Prajituri, 4 Iul 2011 | 15084 vizualizari

 

Nu ma intrebati de ce se numeste asa, pentru ca nu va pot rapsunde. Reteta o am de la o colega si nu am vrut sa-i schimb numele. Nu are nicio legatura cu trandafirii, dar e foarte buna si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 450 g faina
  • 200 gunt
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de copt
  • + 2 lingurite cacao (pentru foaia maro)
  • Crema:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura:
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 1/2 borcan de marmelada acrisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Felii de trandafir":

Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.
In una din parti adaugam cacaoa si framantam pana se omogenizeaza.

Pregatim crema:

Batem spuma albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.

Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava (25/35 cm) unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de marmelada acrisoara.

Intindem apoi foaia cu cacao si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.

Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.

Pentru glazura amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra.

Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte. Trebuie intinsa repede, pentru ca se intareste.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Felii de trandafir"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao