Prajitura festiva

de anca_rm in Prajituri, 8 Ian 2014 | 26353 vizualizari

 

O reteta pe care o facea o verisoara , este foarte buna

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -200 gr zahar
  • -5 linguri apa
  • -3pachete budinca (capsuni, zmeura, lamaie)120 gr
  • -1praf de sare
  • -1 praf de copt
  • Crema :
  • -4 galbenusuri de ou
  • -4 linguri faina
  • -0.5 l lapte
  • -6 linguri zahar
  • -semintele de la o pastaie de vanilie
  • -1 pachet unt 200 gr
  • Spuma
  • -4 albusuri
  • -7 linguri de zahar
  • Extra o ciocolata amaruie 75% cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva:


Blat :


Separam ouale


Budinca o amestecam cu praful de copt


Albusul il batem cu un pic de sare pana cand se intareste


Adaugam zaharul si batem pana cand devine ca si o crema


Presaram budinca amestecand continuu din sus in jos cu o lingura de lemn , acum punem si apa pe rand cate o lingura .


Turnam compozitia intr-o tava si dam la cuptorul incins pana cand nu se mai ia nimic pe scobitoare (25 minute)


Crema :


Galbenusurile le amestecam bine intr-o oala cu zaharul , faina ,laptele si semintele de vanilie .


Punem pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa


Racim rapid (in apa rece amestecand continuu) si adaugam untul taiat cubulete .


Spuma:


Albusul il batem pe bain –marin pana cand obtinem o spuma tare ( si sa fie gatita)


Asamblam prajitura :


Crema o turnam peste blat si o intindem uniform, deasupra cremei punem spuma si razuim o ciocolata amaruie deasupra


Dam la frigider si portionam in momentul servirii

 

TIPS-URI

1

deasupra putem pune capucino

2

daca o sa puneti toate 3 plicurile de acelasi tip de budinca va iesi o culoare mai intensa (roz daca puneti budinca de capsuni , zmeura )

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

anca_rm 1

09.01.2014, 13:47

Criss

anca_rm 1

09.01.2014, 13:48

Alina ms

doinita2ina 1

12.04.2014, 21:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dobra