Prajitura festiva cu crema de ciocolata

de katty in Dulciuri, 20 Dec 2014 | 3071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 2 oua ,
  • 10 linguri zahar ,
  • 10 linguri ulei ,
  • 10 linguri apa
  • 2 linguri cacao,
  • faina cat cuprinde(aproximativ 550 gr )
  • 1 lingurita bicarbonat stins ,
  • nuca macinata ,
  • unt topit (60 gr )
  • crema :
  • 200 gr ciocolata neagra ,
  • 4 galbenusuri ,
  • 100 gr zahar ,
  • 100 gr lapte ,
  • 250 gr unt ,
  • 1 lingura rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva cu crema de ciocolata:

Punem zaharul si apa intr-o craticioara la foc amestecan continuu pana zaharul se topeste . Dam jos si lasam siropul sa se raceasca .Adaugam uleiul , cacao , ouale, si amestecam bine . Adaugam bicarbonatul si faina pana obtinem un aluat elastic, nelipicios . Impartim aluatul in 5 parti egale .Intindem pe rand cate o foaie pe dosul unei forme de tort , (putem sa punem hartie de copt pentru a scoate foile cat mai usor).Intindem putin foaia cu sucitorul , o punem pe dosul formei , apoi o intindem cu mana , caci foile vor fi destul de subtiri. Intepam foaia cu furculita .

Punem foaia la cuptor (180 gr C) pana este gata ,fara a se rumeni . Cu 5 minute inainte de a fi gata scoatem foaia , o ungem cu unt topit si presaram deasupra nuca macinata .

Coacem pe rand toate foile si le lasam sa se raceasca .

Pentru crema punem galbenusurile cu zaharul , laptele si ciocolata rupta bucati intr-o craticioara cu fundul dublu . Punem craticioara la foc mic si amestecam pana crema se ingroasa .

Dam craticioara jos , punem romul si lasam sa se raceasca .

Mixam untul tinut la temperatura camerei pana isi mareste volumul . Adaugam , pe rand cate o lingura de crema racita .

Alternam foile cu crema , terminand cu foaie . Asezam deasupra un blat de lemn mai greu si dam prajitura la rece pana a doua zi .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Anett 1

21.12.2014, 19:04

MotanLaOale 1

21.12.2014, 21:59

Micutza Luana 1

21.12.2014, 23:17

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder