Prajitura fina cu crema de branza

de anca_rm in Prajituri, 17 Aug 2016 | 913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 grame zahar pudra
  • 400 gr faina
  • 4 linguri cacao
  • 250 gr unt de calitate
  • 1 lingurita bicarbonate sodiu
  • 3 oua
  • 3 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • Crema:
  • 250 ml frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr merisoare hidratate in alcool
  • Glazura:
  • 50ml frisca
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • o mana nuci si alune taiate grosier .
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu crema de branza:

Blatul:


Untul il topim pe bain marin , sau in microunde.


Intr-un vas inalt punem untul topit si amestecam pe rand , mixand continu mierea, ouale, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, cacao si faina . La final adaugam laptele in etape si mixam pana cand obtinem o compozitie fina si omogena.


Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt de dimenisunea 20x30 cm . Cu ajutorul unei palate intindem compozitia uniform .


Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si coacem pana cand trece testul scobitorii .


Crema :


O crema simpla dar gustoasa . Eu am hidratat merisoarele in visinata , dar se poate in rom sau orice alt alcool aveti.


Branza de vaci o mixam impreuna cu mascarponele si zaharul . Adaugam frisca lichida si batem pana se intareste bine . Punem merisoarele scurse si omogenizam .


Eu am pus toata crema deasupra blatului si am nivelat bine .


Deasupra am turnat o glazura obtinuta din ciocolata rupta bucatele si topita la foc mic in 50 ml frisca .


Dupa ce am turnat glazura si am nivelat am presarat deasupra nuci si alune taiate mare .




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

18.08.2016, 07:39

Delicioasa!

elucubratiiculinare 1

19.08.2016, 09:56

nu refuz o portie

deyutzky 1

18.09.2016, 23:13

Arata suuuper!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cafea