Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

de Ligia Bxl in Prajituri, 29 Sep 2013 | 3967 vizualizari

 

o bunatate racoroasa in orice anotimp!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 foi de tarta:
  • 1 cana de apa
  • 4 linguri de ulei
  • faina ptr un aluat nici moale nici tare
  • putina sare
  • Pentru ungerea foilor:
  • 250 gr de unt bio
  • 7 linguri de faina
  • Umplutura:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • Pentru glazura:
  • 250 gr zmeura
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura si crema de mascarpone:

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele. Dupa ce s-a format o coca nici moale nici tare se imparte in doua parti, apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza. Se dau la frigider 20 de minute sa se intareasca, apoi se scot si se amesteca bine fiecare in parte, se intind foi cu ruloul in forma rotunda sau dupa preferinte, se pune in tava de tarta si se pune un lantic de inox ptr a nu se umfla coca,eu ca sa fiu sigura ca nu se umfla am si intepat-o cu furculita. Se da la cuptor pentru coacere cateva minute.


Se pot face tarte dulci sau sarate cu acest aluat.


Pentru umplutura se freaca galbenusurile de oua cu 3 linguri de zahar pana devine spuma,apoi se amesteca cu mascarpone,albusurile se bat spuma si se amesteca usor cu crema de mascarpone,apoi se bate frisca cu cele 3 linguri de zahar ramase si se amesteca cu crema de mascarpone,se intinde aceasta compozitie peste foaia de tarta racita apoi se prepara o glazura din zmeura si zahar pe aragaz se amesteca usor sa nu se sfarame zmeura pana se topeste zaharul,apoi dupa racire se toarna peste crema de mascarpone si frisca.


Se da la rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

nistoranita 1

02.10.2013, 13:42

Este Foarte buna <3

Dya Daniela Andrei 1

02.10.2013, 21:35

bianca92 1

07.10.2013, 23:03

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si fructe de padure