Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

de Ligia Bxl in Prajituri, 29 Sep 2013 | 7711 vizualizari

 

o bunatate racoroasa in orice anotimp!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 foi de tarta:
  • 1 cana de apa
  • 4 linguri de ulei
  • faina ptr un aluat nici moale nici tare
  • putina sare
  • Pentru ungerea foilor:
  • 250 gr de unt bio
  • 7 linguri de faina
  • Umplutura:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • Pentru glazura:
  • 250 gr zmeura
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura si crema de mascarpone:

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele. Dupa ce s-a format o coca nici moale nici tare se imparte in doua parti, apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza. Se dau la frigider 20 de minute sa se intareasca, apoi se scot si se amesteca bine fiecare in parte, se intind foi cu ruloul in forma rotunda sau dupa preferinte, se pune in tava de tarta si se pune un lantic de inox ptr a nu se umfla coca,eu ca sa fiu sigura ca nu se umfla am si intepat-o cu furculita. Se da la cuptor pentru coacere cateva minute.

Se pot face tarte dulci sau sarate cu acest aluat.

Pentru umplutura se freaca galbenusurile de oua cu 3 linguri de zahar pana devine spuma,apoi se amesteca cu mascarpone,albusurile se bat spuma si se amesteca usor cu  crema de mascarpone,apoi se bate frisca cu cele 3 linguri de zahar ramase si se amesteca cu crema de mascarpone,se intinde aceasta compozitie peste foaia de tarta racita apoi se prepara o glazura din zmeura si zahar pe aragaz se amesteca usor sa nu se sfarame zmeura pana se topeste zaharul,apoi dupa racire se toarna peste crema de mascarpone si frisca.

Se da la rece.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta dulce cu branza si stafide