Prajitura Fina cu Nuci

de Angelina_Elena in Prajituri, 13 Noi 2011 | 8431 vizualizari

 

O reteta din caietul de prajituri al bunicii!!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 g faina(plus inca 100-150 g faina pentru framantat)
  • 250 g margarina rama
  • 4 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri miere
  • un praf de sare

Crema:

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 250 g nuca macinata
  • un praf de sare

Decor:

  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fina cu Nuci:

Blatul:

Se freaca margarina cu galbenusul,smantana si mierea.Se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura de lemn.Va rezulta un aluat lipicios.Se pune aluatul intr-o folie si se da la frigider pentru o ora.Dupa o ora se pune aluatul pe masa tapetata cu faina si se framanta pana nu se mai lipeste de mainii.Se imparte in doua partii egale.

Crema:

Separam albusele de galbenuse.Intr-un vas se freaca spumos galbenusele cu zaharul si zaharul vanilat,apoi amestecam galbenusele cu jumatate din cantitatea de nuca.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Dupa ce le-am batut bine se adauga lingura cu lingura compozitia de galbenuse cu nuca si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Dupa ce am incorporat compozitia de galbenuse se adauga restul de nuca si se amestecam usor.

Asamblare:

Se intinde prima foaie si se pune intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin ulei.Se pune crema iar deaspra se pune cealalta foaie intinsa.Se da la cuptorul incins timp de 30-35 minute.Se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Foaia de deasupra se inteapa cu furculita!!!daca nu o intepam se va umfla iar cand o taiem se sfarma!

2

Inainte cu 10 minute sa o scoatem din cuptor o mai intepam odata cu furculita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fina cu Nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu merisoare si nuci de post